Всичко за килограмите през погледа на ендокринолога

Казват, че живеем в обезогенна “obesogenic” среда. Всичко около нас е склонно да насърчава лесното качване на нежелани килограми – достъпността на храната, високопреработените продукти, заседналия начин на живот, технологиите, стреса.

Затлъстяването е болест само по себе си и е рисков фактор за отключване на други сериозни незаразни болести, както и за по-тежкото прекарване на заразните болести, включитлено на Covid-19.

A как да не стигаме до наднормено тегло и затлъстяване или как да се справим с тях, ако вече сме ги достигнали? Отговорът със сигурност не е в спазване на диета. Нито в изтощителни тренировки или комбинация от двете. Отговорът е много по-комплексен и в същото време по-лесно постижим, когато човек разполага с правилната информация.

Такава информация споделя в подкаста “Мама Говори” д-р Ангелина Недялкова, ендокринолог и диетолог, лекар и майка, както и актвен просветител, който използва социалните мрежи, за да споделя ценна информация и да провокира към размисъл. Виж профила на д-р Ан в Инстаграм (www.instagram.com/drnedyalkova/) и чуй разговора ни с нея за теглото, излишните килограми и успешната борба с тях.

Благодарим ти, че ни слушаш. Не забравяй да харесаш този подкаст да го коментираш, да го споделиш с приятели и ни очаквай отново следващата сряда.

Последвай ни в Stitcher, Apple Podcast, Soundcloud или Spotify, за да не изпускаш новите ни епизоди. Ако имаш въпроси, напиши ги в коментар или ни пиши на info@mamasum.bg.

Информацията в подкаста “Мама говори” е само с информационен характер и няма за цел да поставя диагнози или да определя лечение. При съмнение относно здравословното ви състояние, обърнете се към вашия лекар.

“Мама Говори” е подкаст на екипа на www.mamasum.bg. Може да ни слушаш в SoundCloud, Apple Podcast, Stitcher и Spotify.
Ако подкастът ти харесва, абонирай се за него, за да получаваш известие за всеки нов епизод!

Меню