Топ 3 на подкастите от 2020 година

Преди да стартираме с епизодите за 20201 година искаме да направим една ретроспекция на предишната година и да видим кои са най-слушаните 3 епизода.

Ето ги и тях:

1. Родителски грешки при поява на второ дете

На първо място с над 5 000 слушания се подрежда епизодът за родителските грешки при появата на второто дете.

Това е един разговор с психотерапевта, специалиста по психодрама и преподавател на студентите по Клинична психология в СУ – Димитрина Митрева, който вярваме, че наистина е непреходен и трябва да бъде чут от всички родители, които очакват или имат повече от едно дете. Дими не просто ни обяснява кои са грешките и как да ги избегнем – тя ни потапя в света на детето, помага ни да надникнем в неговото съзнавано и несъзнавано, заговаря ни с неговите думи. Ние лично се разчувствахме на моменти.
Най-добре си приготви и ти кърпичка. Сълзите сами ще се търкулнат от очите ти, докато слушаш този епизод.

 

2. Ранни маркери за изоставане в развитието на детето

На второ място се подрежда подкаста с логопеда Ива Александрова, в който си говорим за ранните маркери за изоставане в детското развитие. Ива е изключително обаятелен събеседник и много увлекателно обяснява какво трябва да знае една майка за различните етапи на развитие на детето от 0 до 3 години и кога да се обърне към специалист.

Ива е магистър логопед към Софийския университет, автор на книгата “Умно бебе” и изключителен специалист, който непрекъснато се обучава и развива.

Ако имаш бебе или дете под 3 години непременно чуй този полезен разговор.

 

3. Проблемите с детския сън и как да се справим с тях

По нашите наблюдения и от програмите, които провеждаме за възстановяване след раждане едно от най-често срещаните предизвикателства, с които трябвада се справят родителите е недостигът на сън.

Всички знаем, че повечето бебета се будят нощем и родителите не се наспиват достатъчно. Но нерядко този проблем се запазва извън бебешка възраст. Или се появяват нови проблеми, свързани със съня.

За всички потенциални проблеми с детския сън, с които може да се сблъска едно семейство, си говорим с Йоана Маринова, която е консултанта по детски сън и създател на сайта “Мамо, спи ми се”  в този така актуалнен епизод.

Йоана споделя, че често към нея се обръщат за помощ родители, които споделят, че са на ръба на силите си. Трябва ли обаче да стигнем до този ръб, за да потърсим помощ?

Естествено, че не. Разбери повече тук:

 

Благодаря ти много, че ни слушаш. Не забравяй да харесаш подкастите, които те докосват и намираш за полезни и да ги споделиш с приятели.

Очаквай първия подкаст за тази година следващата сряда!
Подготвили сме един наистина интересен разговор с вдъхновяващ гост за началото на годината!

“Мама Говори” е подкаст на екипа на www.mamasum.bg. Може да ни слушаш в SoundCloud, Apple Podcast, Stitcher и Spotify.
Ако подкастът ти харесва, абонирай се за него, за да получаваш известие за всеки нов епизод!

Меню