Предизвикателството да бъдеш “Самотен Родител”

Знаеш ли, че около 14,7 на сто от общия процент на българските домакинства са семействата с един родител? Така наречените самотни родители. Това е статистика от 2015 година. Днес, вече почти 7 години по-късно, най-вероятно броят се е увеличил.

През последната трудна година и половина на социалната изолация в следствие на карантината разводите се увеличават драстично. Проучване в Германия сочи, че разводите са се увеличили пет пъти в резултат от пандемията. Специалисти твърдят, че липсата на психотерапевтична помощ е ускорила разводите при мнозина.

Гост на подкаста днес отново е Анастасия Грозева, психолог, психотерапевт и психоаналитик, която работи с родители и деца повече от 15 години.

Анастасия споделя с нас дългогодишния си практически и професионален опит в работата си със самотни родители. В разговора ни ще откриеш отговори на въпроси като:

  • Има ли и в България увеличаване на разводите и разделите?
  • Как да помогнем на детето да се справи с раздялата на мама и татко?
  • Как да се справим с чувството на вина и смъртта на връзката?
  • Кога е най-добре да потърсим терапевтична помощ?
  • Практически съвети към майките и към бащите, за да помогнат на децата да преодолеят по-лесно раздялата.

Чуй целия подкаст в нашите подкаст платформи. Ще се радваме да харесаш този епизод, да го коментираш и споделиш с приятели.

Повече за Анастасия Грозева можете да научиш на нейната Facebook страница.

Благодарим ти, че ни слушаш. Не забравяй да харесаш този подкаст да го коментираш, да го споделиш с приятели и ни очаквай отново следващата сряда.

Последвай ни в Stitcher, Apple Podcast, Soundcloud или Spotify, за да не изпускаш новите ни епизоди. Ако имаш въпроси, напиши ги в коментар или ни пиши на info@mamasum.bg.

Информацията в подкаста “Мама говори” е само с информационен характер и няма за цел да поставя диагнози или да определя лечение. При съмнение относно здравословното ви състояние, обърнете се към вашия лекар.


“Мама Говори”
е подкаст на екипа на www.mamasum.bg. Може да ни слушаш в SoundCloud, Apple Podcast, Stitcher и Spotify.

Ако подкастът ти харесва, абонирай се за него, за да получаваш известие за всеки нов епизод!

Меню