Родителски грешки при появата на второ дете

Един от аргументите на родителите, решаващи да имат второ (или трето дете), е свързан с първото: “да не расте само”, “да не бъде егоист”, “да си има някого след време, когато нас ни няма” и т.н.

Едно от нещата, за които много родители не си дават сметка е, че появата на второто дете внася сериозен смут в душата на първото.

Независимо дали то го съзнава или не! Поведението на мама и татко може допълнително да усложни нещата. Често в желанието си да направят най-доброто и за двете деца, те допускат грешки.

Има няколко класически грешки, свързани с появата на второ дете в семейството, за които е добре да знаем. Грешки, които могат да бъдат избегнати. Грешки, които частично могат да бъдат поправени, ако вече са допуснати!

За тези грешки говорим в “Мама Говори” с психотерапевта, специалист по психодрама и преподавател на студентите по Клинична психология в СУ – Димитрина Митрева. Дими не просто ни обяснява кои са грешките и как да ги избегнем. Тя ни потапя в света на детето. Помага ни да надникнем в неговото съзнавано и несъзнавано, заговаря ни с неговите думи. Най-добре си пригответе кърпичка, защото може да пролеете по някоя сълза!

За връзка с Димитрина Митрева: 0888 87 55 51

Меню