Когато бременността не е лека

Всяка бременност е специална. И всяка бременност оставя отпечатък върху бебето, майката и цялата семейна единица. Но някои бременности са по-различни от други.

 

Някои бъдещи майки се налага да спазват ограничения, да не се движат, да приемат медикаменти заради медицински риск от загуба на бебето. Такава бременност със сигурност е по-различна от бременността на майка, която може да се движи свободно и да не променя начина си на живот до раждането. Съответно и емоциите, през които преминават такива майки са различни.

За тези емоции, за подкрепата, от която се нуждаят майките с проблемни бременности и за начина, по който могат да си помогнат, си говорим с психолога и психотерапевт Анастасия Грозева. Освен че има дългогодишен опит в консултиране на семейства с деца и професионален интерес, фокусиран върху ранното детско развитие, Анастасия е и майка на 4 деца. Това я направи перфектният събеседник за нашия разговор, а в него се включи 9-месечният ѝ син Митко, който неочаквано се събуди по време на записа. На моменти ще чувате негово щастливо гукане.

Благодаря ти, че ни слуша! Сподели го с приятели, харесай го, коментирай го и бъди с нас отново следващата сряда.

Чуй подкаста тук.

“Мама Говори” е подкаст на екипа на www.mamasum.bg. Може да ни слушаш в SoundCloud, Apple Podcast, Stitcher и Spotify.
Ако подкастът ти харесва, абонирай се за него, за да получаваш известие за всеки нов епизод!

Меню