Мама е права. А ти?

 

С какво свързваш думата “гръбнак”?

С опора, стабилност, сигурност? Това е ролята на гръбнака в нашето тяло – да го държи изправено, стабилно, сигурно; да му помага да ни служи ефективно през целия ни живот.

Какво се случва обаче, ако на 20+ или 30+ грабнакът се изкриви, ако не е стабилен, ако е причина за болки и дискомфорт?

И ако сега е така, какво ще е след 20, 30, 50 години? Малцина се замислят за толкова напред във времето, но истината е, че как ще живеем след години и как ще ни служи тялото ни тогава, зависи от това как се грижим за него ДНЕС!
Ако искаме в зрялата си възраст да имаме мобилно тяло, което да ни служи, да ни позвоялва да се движим, да бъдем ефективни и да не зависим от чужда грижа, е добре да се погрижим за тялото си днес. И важна част от тази грижа е свързана с гръбнка – с неговата стабилност и устойчивост.

Как модерният начин на живот влияее на гръбнака ни, защо много хора имат чести болки, схващания и изкривявания и как да ги избегнем или да се справим с тях, коментираме в новия епизод на “Мама говори”.

Ваня от нашия екип споделя 10-годишния си опит като треньор по ресторативно движение и резултатът от работата си със стотици хора, на които е помогнала да преодолеят болките в гърба и кръста, да изправят гръбнка си и да се почувстват значително по добре с помощта на подходящ корективни упражнения.
Ще се радваме, ако слушаш, харесаш и споделиш подкаста!

“Мама Говори” е подкаст на екипа на www.mamasum.bg. Може да ни слушаш в SoundCloud, Apple Podcast, Stitcher и Spotify.
Ако подкастът ти харесва, абонирай се за него, за да получаваш известие за всеки нов епизод!

Меню