Какво прави една диета успешна?

Морето от информацията ни залива отвсякъде и на всякакви теми. Храненето и храната не отстъпват и заемат една голяма част от това море. Едва ли има човек, който да не знае какво са въглехидрати, мазнини, протеини, фибри и колко важни са те за нашето тяло.

Всяка година излиза нова диета, която е все по-научно обоснована и има все по-невероятен ефект върху последователите си. Защо тогава имаме проблем с килограмите? Защо продължаваме да търсим перфектната диета? Защо все повече хора имат проблем с храната? Вече дори и десет годишни деца използват храната за отдушник на емоциите си.

С нашият гост д-р Нели Павлова, психолог, магистър по хранителни разстройства или т.нар. хранителен терапевт си говорим подробно по темата за храненето. От този епизод на подкаста ще научиш:

  • Кои са видовете хранителни разстройства и как да ги разграничаваме
  • Защо все повече хора са обсебени от храната
  • От къде да започнем, ако имаме проблеми с храната и/или искаме да отслабнем
  • Какво е емоционално хранене и как да се справим с него
  • Как да свалим мазнини в областта на корема
  • Как влияе личният пример на родителите относно храненето и храната върху децата
  • Как да говорим с децата си за храната
  • Препоръчва ли д-р Нели Павлова гладуването или т.нар. циклично гладуване?

 

Можеш да намериш повече информация за д-р Нели Павлова на нейния сайт www.thenpclinic.com/, а също и да я последваш в Инстаграм тук: www.instagram.com/the.npclinic/.

Благодарим ти, че ни слушаш. Не забравяй да харесаш този подкаст да го коментираш, да го споделиш с приятели и ни очаквай отново следващата сряда.

Последвай ни в Stitcher, Apple Podcast, Soundcloud или Spotify, за да не изпускаш новите ни епизоди. Ако имаш въпроси, напиши ги в коментар или ни пиши на info@mamasum.bg.

Информацията в подкаста “Мама говори” е само с информационен характер и няма за цел да поставя диагнози или да определя лечение. При съмнение относно здравословното ви състояние, обърнете се към вашия лекар.

“Мама Говори” е подкаст на екипа на www.mamasum.bg. Може да ни слушаш в SoundCloud, Apple Podcast, Stitcher и Spotify.
Ако подкастът ти харесва, абонирай се за него, за да получаваш известие за всеки нов епизод!

Меню