Какво НЕ знаеш за възстановяването след раждене!

Всяка жена, дала живот, има право на възстановяване.

Противно на разпространеното схващане, възстановяването не е ограничено до свалянето на килограми. То е процес, който има своите физическа външна, физическа вътрешна, емоционална и дори духовна страна!

Възстановяването отнема време и това време е различно за всяка жена. Определя се от състоянието ѝ преди раждането, от протичането на бременността и раждането, от начина ѝ на хранене и на движение, от гените ѝ, от това дали получава подкрепа и помощ след раждането.

Когато тялото не е напълно възстановено, то може да носи хранителни дефицити, хормонален и емоционален дисбаланс, изкривявания и други, които незабележимо, но системно влияят негативно на оптималното здраве и качество на живот.

В този епизод на подкаст говорим за:

  • Значението на възстановяването след раждане
  • Защо то е процес, а не цифра върху кантара
  • Кои са нещата, на които майката ѝ близките ѝ трябва да обърнат внимание, за да протече ефективно възстановяване
  • Какви грешки се допускат в този процес и как да бъдат избегнати

Благодарим ти, че ни слушаш. Не забравяй да харесаш този подкаст да го коментираш, да го споделиш с приятели и ни очаквай отново следващата сряда.

Последвай ни в Stitcher, Apple Podcast, Soundcloud или Spotify, за да не изпускаш новите ни епизоди. Ако имаш въпроси, напиши ги в коментар или ни пиши на info@mamasum.bg.

Информацията в подкаста “Мама говори” е само с информационен характер и няма за цел да поставя диагнози или да определя лечение. При съмнение относно здравословното ви състояние, обърнете се към вашия лекар.

“Мама Говори” е подкаст на екипа на www.mamasum.bg. Може да ни слушаш в SoundCloud, Apple Podcast, Stitcher и Spotify.
Ако подкастът ти харесва, абонирай се за него, за да получаваш известие за всеки нов епизод!

Меню