Как сугестопедията насърчава детската креативност

 

 

Сугестопедия и креативност – две понятия, които всички са чували, но може би не всички свързват. Мнозина асоциират сугестопедията с лесно учене на чужди езици. В действителност методът, разработен от проф. д-р Георги Лозанов и използван повече по света, отколкото у нас, има за цел да отключи вътрешните ни ресурси и да направи ученето по-лесно за всеки. А това е особено важно за децата, защото те учат най-много.

Креативността пък е умение, което от топ 20 на най-необходимите умения през 2017 г, се премести в топ 5 през последната година. И ще заема все по-челни позиции в бъдеще в света, в който технологиите променят изцяло начина на живот и на работа. Иначе казано, ако децата ни не са креативни, ще им бъде по-трудно да реализират професионално.

Проблемът е, че сегашните системи на възпитание, обучение и образование постигат всичко друго, но не и да насърчават детската креативност! Точно обратното прави сугестопедията.

За тези неща си говорим със Силвия Йорданова, ученичка на проф. Лозанов и създател на сайта https://pokajimi.com/, автор на курсове за деца и родители, както и на книги, написани по законите на сугестопедията.

Повече за сугестопедията можеш да научиш тук.

Чуй подкаста тук.

Благодаря ти много, че ни слушаш. Не забравяй да харесаш този епизод и да го споделиш с приятели.

Очаквай ни отново следващата сряда!

“Мама Говори” е подкаст на екипа на www.mamasum.bg. Може да ни слушаш в SoundCloud, Apple Podcast, Stitcher и Spotify.
Ако подкастът ти харесва, абонирай се за него, за да получаваш известие за всеки нов епизод!

Меню