Как да помогнем на детето да проговори?

Всяко нещо, което детето ни прави за първи път, е незабравимо за нас – първата усмивка, първото гукане, първото зъбче, първата дума, първото “мама”…

Защото първата дума не винаги е “мама”, но която и да е тя, няма по-сладка от нея! За тах, за сладките първи думи на детето, става въпрос в този епизод на подкаста “Мама говори”.

Говорим си за речта, за говора и общуването с малкото дете. За начините, по които ние, родителите, можем да стимулираме проговарянето. За различни техники и практики с доказана ефективност, които не само могат да помогнат на детето да проговори по-лесно, но са и чудесен начин за споделено време, внимание и игра.

Наш гост е Елена Мантовска, създател на курса “Сладки думи”. Целта на курса е да даде идеи и съвети на майките за стимулиране на проговарянето и подкрепа на общуването с бебето и детето. Ели е обучител, майка на 3 деца, създател на сайта www. 5pod5.com, водещ на подкаста Лисиците четат с детски аудио книги с идеи за четене с взаимодействие: https://5pod5.com/podkast/ и основател на Читателски клуб Детето и ние, в който може да намерите полезна информация за всякакви книги за родителство и отглеждане на деца.

Курсът “Сладки думи” е онлайн-базиран видео курс от 10 модула, допълнителни материали за четене и Дневник на родителя. В него Ели събира собствения си опит с този на логопед и психолози. Идеята е да предостави полезна и практична информация на родители на деца от 0 до 3 години за съвместни занимания, подкрепящи развитието на общуването и речта. Курсът е достъпен през платформата на „Академия за родители“ като всяко семейство, закупило курса, може да премине през 10-те в удобен за него ритъм, без да е ангажирано с физическо присъствие или спазване на конкретни часове.

Благодарим ти, че ни слушаш. Не забравяй да харесаш този подкаст да го коментираш, да го споделиш с приятели и ни очаквай отново следващата сряда.

Последвай ни в Stitcher, Apple Podcast, Soundcloud или Spotify, за да не изпускаш новите ни епизоди. Ако имаш въпроси, напиши ги в коментар или ни пиши на info@mamasum.bg.

Информацията в подкаста “Мама говори” е само с информационен характер и няма за цел да поставя диагнози или да определя лечение. При съмнение относно здравословното ви състояние, обърнете се към вашия лекар.

“Мама Говори” е подкаст на екипа на www.mamasum.bg. Може да ни слушаш в SoundCloud, Apple Podcast, Stitcher и Spotify.
Ако подкастът ти харесва, абонирай се за него, за да получаваш известие за всеки нов епизод!

Меню