Как да направим Коледа незабравима за децата?

Няма майка, която да не изпитва вина, че не обръща достатъчно внимание на детето/децата си и семейството. Особено по празниците, когато имаме повече почивни дни, семейството се събира около трапезата и прекарваме време заедно.

В много случаи подготовката, готвенето, чистеното, подаръците, очакванията … създават допълнителен хаос и стрес. В желанието си да организираме перфектния празник, често пренебрегваме най-близките си. Ние самите оставаме разочаровани и празниците се превръщат в мъчение вместо в празник.


Гост в “Мама говори” отново е психологът Анастасия Грозева, с която си говорим за истинския смисъл на Коледа и как да я превърнем в перфектния празник.

Чуй целия подкаст, за да разбереш:

  • Как да прекараме пълноценно и осъзнато време с децата си;
  • Защо е важно децата да се включват в приготовленията на празничната трапеза;
  • Какво е важно да получат децата за Коледа;
  • Защо е важно да научим децата да правят равносметка и да планират;
  • Защо да измислим заедно с децата късмети – пожелания;
  • Какво да правим, ако през годината сме загубили член от семейството и още много други.

Анастасия Грозева e психолог, психотерапевт и психоаналитик в сформиране под супервизията на асоциация “Българско психоаналитично пространство”. Започва обучението си по психология в “Алберт Лудвиг университет”, Германия, има бакалавър в “Софийски университет” и магистър в “Нов български университет”. Има редица следдипломни квалификации по арт терапия, фототерапия, в областта на психичното здраве в ранното детство от участия в симпозиуми, обучения и семинари в Германия, Италия и България от водещи специалисти в областта. Преподавател в “Нов български университет”.

Повече за нея можеш да научиш на нейната Facebook страница.

Благодарим ти, че ни слушаши ни се доверяваш. Ще се радваме, ако споделиш този подкаст с твои приятели и познати, за да направим Коледата по-усмихната!

Последвай ни в Stitcher, Apple Podcast, Soundcloud или Spotify, за да не изпускаш новите ни епизоди. Ако имаш въпроси, напиши ги в коментар или ни пиши на info@mamasum.bg.

Информацията в подкаста “Мама говори” е само с информационен характер и няма за цел да поставя диагнози или да определя лечение. При съмнение относно здравословното ви състояние, обърнете се към вашия лекар.


“Мама Говори”
е подкаст на екипа на www.mamasum.bg. Може да ни слушаш в SoundCloud, Apple Podcast, Stitcher и Spotify.

Ако подкастът ти харесва, абонирай се за него, за да получаваш известие за всеки нов епизод!

Меню