Какво не знаем за матраците

Еднолицеви, двулицеви, ортопедични, с пяна, с пружини, водни, въздушни и т.н. Светът на матраците е необятен и изборът труден. Повечето хора залагат на най-новите технологии, вярвайки че те са надграждане над всичко съществуващо до момента.

В същото вярвала и архитект Росица Петрова, когато като бременна подготвяла дома си, за да посрещане бебето. Сменила паркета, мебелите, матраците, боядисала стените и таваните.  Всичко било ново и чакало бебето.

И бебето дошло, но от раждането си започнало да боледува – чести и тежки респираторни заболявания. Росица ползвала био храна и козметика, щадящи средства за лечение, но нищо не помагало.

И когато вече не знаела къде да търси причината, попаднала на чужд материал за начина, по който ни влияят летливите органични съединения, отделяни от боите, мебелите и матраците в дома. Колкото повече четяла, толкова повече се замисляла дали здравословните проблеми на сина ѝ не са причинени от техния новообзаведен дом.

 

Една майка, готова да помогне на детето си, е способна на всичко! Включително да продаде дома си и да се премести другаде. Това направила и Роси. Сменила жилището с ново, ремонтирано и обзаведено само с естествени материали – вар, масив, естествен текстил. И детето ѝ престанало да боледува. Кошмарът свършил.

Смело решение, което се увенчало с успех. Но не било единственото, което Роси взела.

Сред нещата, които най-трудно намерила за новия си дом, бил матрак от естествени материали. В крайна сметка направила такъв от вълна. И когато вече го имала и се убедила е неговите предимства, се замислила, че може да помогне и на други семейства, които искат да спят върху естествени материи, а не върху отпадъчни петролни продукти.

Взела последната си заплата на архитект и създала Home of Wool – компания за производство на матраци и мебели от естествена вълна. Парите трябвало да ѝ стигнат, за да издържа себе си и сина си в рамките на месец, и да завърти колелото на бизнеса. И то се завъртяло. В началото по-бавно и колебливо, но с времето все по-гладко и уверено.

6 години по-късно Росица Петрова е убедена, че е взела най-правилните решения в живота си, а Home of Wool предлага вълнените си продукти в Южна и Северна Америка, Австралия, Западна Европа и разбира се – у нас.

В подкаста “Мама говори” Роси разказва подробно своята история, историята на създадената от нея компания и ни запознава подробно с качествата на простичката вълна, които сме забравили, увлечени от модерните материи.

Ако си на вълна избор на матрак, обзавеждане или ремонт, чуй разговорът ни с Роси и нейните полезни съвети!

Очакваме и твоите коментари по темата. Сподели и ти твоят опит…

Благодарим ти, че слушаш подкаста “Мама говори”. Не забравяй да харесаш този епизод, да оцениш и споделиш с приятели.

Информацията в подкаста “Мама говори” е само с информационен характер и няма за цел да поставя диагнози или да определя лечение. При съмнение относно здравословното ви състояние, обърнете се към вашия лекар.

“Мама Говори” е подкаст на екипа на www.mamasum.bg. Може да ни слушаш в SoundCloud, Apple Podcast, Stitcher и Spotify.
Ако подкастът ти харесва, абонирай се за него, за да получаваш известие за всеки нов епизод!

Меню