Кърми като кралица, за да нямаш болки в гърба

Всяка майка мечтае за масаж и облекчаване на болката от продължителното кърмене на бебето или от храненето с шише. Всяка вечер моли учтиво съпруга си да ѝ направи малко масаж, но той никога не е достатъчен. Винаги може още и още. Все пак кърменето е по няколко часа на ден. Това на колко часа масаж се равнява?

КАКВО Е РЕШЕНИЕТО?
МАСАЖ И РАЗТЯГАНИЯ

Много малко жени могат да си позволят да ходят на масаж всяка седмица, какво оставаа за всеки ден. Това обаче, което можете да правиш са чести разтягания на гърба, за да избегнеш болките и схващанията. Най-добре е разтягането да се прави след всяко кърмене. Отнема само една минута! Ако все пак е невъзможно след всяко кърмене, то поне го прави 3 пъти на ден. Нуждата от масаж ще остане. Просто защото майката има нужда от почивка и от един час за себе си. Но поне няма да те боли гърба!

Опитай това упражнение след кърмене, за да облекчиш болките в гърба. Упражнението може да се прави веднага след раждането. Няма противопоказания за него. 

ПОЗА НА КЪРМЕНЕ/ХРАНЕНЕ

Обикновено храненето на бебето е продължително. Нормално е гърбът да се схване. Особено с непрекъснато нарастващото тегло на бебето. Когато кърмиш се опитай да ти бъде максимално комфортно. КЪРМИ КАТО КРАЛИЦА! Подготви си няколко възглавници, които да сложиш под ръката, зад гърба, зад врата. Трябва да се чувстваш максимално комфортно и удобно докато кърмиш!

Ако храниш бебето с бутилка пробвай да сменяш ръцете. Обикновено винаги храним бебето по един и същи начин и това води до леки изкривявания на гръбначния стълб, а след тях следват и болките.

hranene-bebe-poza-ne-na-diastazata-mama-sum

УПРАЖНЕНИЯ ЗА ЗАСИЛВАНЕ НА МУСКУЛАТУРАТА НА ГЪРБА

Все повече майки кърмят повече от 6 месеца, дори една година. Често и повече. Ако и ти си привърженик на дългото кърмене помисли за това да стегнеш мускулите на гърба. Не е нужно да ставаш културист, но можеш с няколко упражнения дори и в домашни условия да стегнеш мускулатурата. Пробвай например равновесното упражнение от лег с тежести от 1 кг в ръцете.

Ако имаш нужда от цялостно възстановяване след раждането включи се в нашата онлайн програма “Не на диастазата”. Започваме на 22 май и ще ти помогнем да възстановиш мускулатурата си за 6 седмици. След това ще си готова да се върнеш към обичайните си спортни занимания.

 

rezultat-ne-na-diastazata

На снимката може да видиш участничка в нашата програма “Не на диастазата”. Когато има голяма извивка в областта на кръста, тогава и коремчето чисто визуално стърчи напред и е отпуснато.

ОНЛАЙ ПРОГРАМАТА “Не на диастазата” ВКЛЮЧВА ВСИЧКИ СТЪПКИ за ефективно и дългосрочно възстановяване след раждане! В ПРОГРАМАТА са ВКЛЮЧЕНИ и МЕНЮТА, подходящи И за КЪРМЕЩИ МАЙКИ!

Ако все още не си се възстановила напълно след раждането си и имаш коремче, диастаза, болки в кръста, килограми за сваляне и нужда от повече тонус и енергия е време да се погрижиш и за себе си. Няма да има по-подходящ момент от този, защото с порастването на детето нуждата му от твоето внимание ще се увеличава.

На 18 март 2024 година ще започне следващото издание на програма “Не на диастазата”.

Запиши се сега и ще получиш като подарък достъп до 2 материала:

  • 5 упражнения за по-добра стойка, които ще ти помогнат да прибереш диастазата и
  • книжка със съвети за храненето за възстановяване след раждането.

Програмата е изцяло онлайн и може да се изпълнява отвсякъде и в удобно за теб време.
Достъпът до материалите е неограничен във времето. 

Можеш да вземеш и пакет с включена програма “Секси дупе = здрав таз” на цена от 40 лева (вместо за 69 лева).  Така ще можеш да стартираш своето възстановяване веднага, защото ще получиш достъп до материалите от програмата за тазово дъно след финализиране на поръчката си. Програмата съдържа упражнения и менюта за хранене. 

Направи своята осъзната стъпка към по-добра лична грижа и ефективно възстановяване. Подари си едно незабравимо пътешествие към своята по-добра версия.

Не отлагай повече грижата за себе си. Запиши се сега и започни веднага с възстановяването си след раждането.
Програмата за тазово дъно стартира веднага и може да я изпълняваш до началото на програма “Не на диастазата”.

Научи повече за програмата и се запиши тук.

Меню