Какви са последствията от лошата стойка?

Какво въобще означава “лоша стойка”? 

Нашето тяло има една естествена, анатомична позиция, в която всички органи и системи работят оптимално. Може да направим аналог с автомобил. Когато всички части на автомобила са си на мястото, колата остава здрава за по-дълго време и няма износване на части и съответно счупвания. Е, ако искаш и ти тяло, което да ти служи дълги години без болки, травми и контузии, погрижи се за твоето тяло и неговата естествена, анатомична позиция. Защото лошата стойка не оказва влияние САМО на костите, ставите и сухожилията, но и на органите и начина по който те работят.
Лошата стойка оказва влияние върху:
1. Дишането!

Ако имаш излишна извивка в областта на гръбначния стълб се получава притискане на белите дробове и те не могат да работят в пълния си обем. Това означава по-малко кислород до клетките на твоето тяло. По-трудно се концентрираш.

2. Храносмилането!

Изкривения гръбначен стълб води до излишно притискане на органите. Това забавя метаболизма и всички процеси свързани с храносмилането се забавят. Трудно изхождане, подут корем, трудно сваляне на килограми.

3. Кръвообръщението!

Изкривявания в тялото нарушават потока на кръв. Получават се излишни притискания и това нарушава крълообръщението. Това води до непълноценно захранване на нашите клетки. По-бързо се  уморяваш и част от клетките в тялото остават “недохранени”.

4. Хормоните!

Лошата стойка неминуемо оказва влияние и върху щитовидната жлеза. Получава се нарушаване на хормоналния баланс.

mama-e-prava-mama-sum-losha-stoika-posledstvia

5. Настроение!

Лошата стойка може да води до изтощителни болки в областта на врата и кръста, тъй като се натоварват неестествено. Това съответно води до промяна и на начина по който се чувстваш – настроение, тонус, умора.

Обездвиженият начин на живот, който водим определено допринася за това да имаме лоша стойка. Но е възможно с много малки промени в ежедневието и 10-15 упражнения на ден да  подобриш функциите на тялото си. Без значение от възрастта! 

В това видео може да пробваш три упражнения, с които веднага ще усетиш издължаване на гръбначния стълб. Ако добавиш към тях и упражнения за сила на мускулите на гърба и успееш да промениш някои ежедневни навици, ефектът ще бъде дългосрочен и ефективен.

3 упражнения за по-добра стойка:

  1. Плъзгане на таза – първо го направи няколко пъти динамично, а след това задръж за 30 секунди на всяка една посока.
  2. Двойно разтягане на прасец – задръж поне една минута в позицията.
  3. Отпускане на корема на четири крака – отново задръж за около една минута в позицията.

Ако упражненията са ти харесали включи се в нашата изцяло онлайн програма “Мама е права”. Тя се състои от комплекс от 15 минути упражнения на ден, видео лекция за правилната стойка на тялото, идеи как да промениш ежедневието си и като бонус упражнения за стегнат корем.

Включи се сега тук

Онлайн програма “Мама е права” ще ти помогне да “събудиш” тялото си и да се погрижиш за стойката си по правилния начин. Тя продължава 5 седмици и ще ти помогне да изправиш тялото си и да се освободиш от досадните болки и схващания.

Запиши се сега с 30% отстъпка и започни програмата веднага.
Като подарък ще получиш и достъп до:

  • видео с 2 упражнения и

  • видео клас по ресторативно движение с Ваня Висарионова.

Запиши се сега ТУК.
Меню