Имах време за всичко преди да родя!

Вече е минал задължителния период на възстановяване след раждането и много би искала да започнеш отново да тренираш. Да чувстваш тялото си силно и мускулите стегнати. Но задачите покрай бебето и домакинската работа често възпрепятстват желанието ти за спорт. А преди да се появи бебето беше толкова организирана! 

Една от основните грешки, които всяка млада допуска е да се отдаде изцяло на бебето си. До такава степен, че не може да отиде до тоалетната без бебето да започне да плаче за нея. Ако твоят случай е такъв то тогава може би е просто най-добре да изчакаш бебето да тръгне на ясла или градина, за да имаш време за себе си. Не е нужно да се натоварваш излишно и да се депресираш, защото не успяваш. Това е твоят начин, това е твоето бебе. Ще дойде време и за спорт. Но то определено не е сага и не можеш да го съчетаеш с едно отдадено на 100% майчинство.

Все пак, ако искаш да опиташ и имаш нужда от няколко експертни съвета, ето ги:

1. Опитай се да си направиш график.

Понякога това може да бъде много трудно с малко бебе, но все пак опитай. Помисли си по кое време на деня бебето е най-спокойно или спи. През това време планирай и тренировките.

grafik-za-zaeti-maiki-mama-sum

2. Планирай кратки тренировки

Не е нужно тренировките да са един час. Все пак имаш нужда от възстановителни упражнения, които да ти помогнат за “събудиш” мускулите си. Дори и 20 минути на ден ще ти бъдат достатъчни.
На този принцип е базирата и нашата онлайн програма “Не на диастазата”. Комплексите от упражнения са от 20 минути и така всяка една майка може лесно да ги комбинирана с натовареното си ежедневие. Виж повече за програмата тук.

sport-sled-rajdaneto-trenirai-s-bebe-ne-na-diastazata

3. Попитай за помощ

Ако има кого да питаш – питай! Помоли съпруга ти да му оставяш бебето сутрин за 20 минути. Ако физическото възстановяване е важно за теб, със сигурност ще се намери някой, който да ти помогне.

4. Намери място за спорт с бебета

Трудно се намират и не всяко бебе е готово да съдейства на мама, но може да опиташ. В София такова място е FitBabyHotMama, където майките могат да ходят на тренировките заедно със своите бебета. Във Велико Търново също има такъв център – Happy Mums. Ако и ти знаеш за такъв център ще се радваме да го споделиш в коментарите.

sport-s-bebeta-mama-sum

5. Намери си съмишленици

Ако имаш приятелка с бебе, с която излизате на разходка в парка, защо не я попиташ да тренирате заедно. Обикновено, когато две бебета са на едно място им е забавно. И поне за 20 минути могат ще могат да се забавляват сами. А през това време вие можете да тренирате. Когато има човек, с който да се подкрепяти и подканяте взаимо шанса да пропускате тренировка е по-малък.
Това е един от бонусите на нашата онлайн програма “Не на диастазата”. Имеме затворена фейсбук група, където майките си споделят и взаимно се мотивират да спортуват.

Това са само съвети. Пробвай и виж дали работят за теб, твоето бебе и твоето семейство. Ако си намерила твоя начин ще се радваме да го споделиш с нас в коментарите или да се включиш в нашата изцяло онлайн програма “Не на диастазата”. С кратки 20 минутни комплекси с упражнения, менюта с рецепти и група за подкрепа и мотивация ще ти помогнем да се възстановиш ефективно и дългосрочно след раждането.

Ако все още не си се възстановила напълно след раждането си и имаш коремче, диастаза, болки в кръста, килограми за сваляне и нужда от повече тонус и енергия е време да се погрижиш и за себе си. Няма да има по-подходящ момент от този, защото с порастването на детето нуждата му от твоето внимание ще се увеличава.

На 6 ноември 2023 година ще започне следващото издание на програма “Не на диастазата”.

Запиши се сега и ще получиш като подарък достъп до 2 материала:

  • 5 упражнения за по-добра стойка, които ще ти помогнат да прибереш диастазата и
  • книжка със съвети за храненето за възстановяване след раждането.

Програмата е изцяло онлайн и може да се изпълнява отвсякъде и в удобно за теб време.
Достъпът до материалите е неограничен във времето. 

Можеш да вземеш и пакет с включена програма “Секси дупе = здрав таз” на цена от 30 лева (вместо за 69 лева). 

Направи своята осъзната стъпка към по-добра лична грижа и ефективно възстановяване. Подари си едно незабравимо пътешествие към своята по-добра версия.

Не отлагай повече грижата за себе си. Запиши се сега и започни веднага с възстановяването си след раждането.
Програмата за тазово дъно стартира веднага и може да я изпълняваш до началото на програма “Не на диастазата”.

Научи повече за програмата и се запиши тук.

Меню