Имах време за всичко преди да родя!

Вече е минал задължителния период на възстановяване след раждането и много би искала да започнеш отново да тренираш. Да чувстваш тялото си силно и мускулите стегнати. Но задачите покрай бебето и домакинската работа често възпрепятстват желанието ти за спорт. А преди да се появи бебето беше толкова организирана! 

Една от основните грешки, които всяка млада допуска е да се отдаде изцяло на бебето си. До такава степен, че не може да отиде до тоалетната без бебето да започне да плаче за нея. Ако твоят случай е такъв то тогава може би е просто най-добре да изчакаш бебето да тръгне на ясла или градина, за да имаш време за себе си. Не е нужно да се натоварваш излишно и да се депресираш, защото не успяваш. Това е твоят начин, това е твоето бебе. Ще дойде време и за спорт. Но то определено не е сага и не можеш да го съчетаеш с едно отдадено на 100% майчинство.

Все пак, ако искаш да опиташ и имаш нужда от няколко експертни съвета, ето ги:

1. Опитай се да си направиш график.

Понякога това може да бъде много трудно с малко бебе, но все пак опитай. Помисли си по кое време на деня бебето е най-спокойно или спи. През това време планирай и тренировките.

grafik-za-zaeti-maiki-mama-sum

2. Планирай кратки тренировки

Не е нужно тренировките да са един час. Все пак имаш нужда от възстановителни упражнения, които да ти помогнат за “събудиш” мускулите си. Дори и 20 минути на ден ще ти бъдат достатъчни.
На този принцип е базирата и нашата онлайн програма “Не на диастазата”. Комплексите от упражнения са от 20 минути и така всяка една майка може лесно да ги комбинирана с натовареното си ежедневие. Виж повече за програмата тук.

sport-sled-rajdaneto-trenirai-s-bebe-ne-na-diastazata

3. Попитай за помощ

Ако има кого да питаш – питай! Помоли съпруга ти да му оставяш бебето сутрин за 20 минути. Ако физическото възстановяване е важно за теб, със сигурност ще се намери някой, който да ти помогне.

4. Намери място за спорт с бебета

Трудно се намират и не всяко бебе е готово да съдейства на мама, но може да опиташ. В София такова място е FitBabyHotMama, където майките могат да ходят на тренировките заедно със своите бебета. Във Велико Търново също има такъв център – Happy Mums. Ако и ти знаеш за такъв център ще се радваме да го споделиш в коментарите.

sport-s-bebeta-mama-sum

5. Намери си съмишленици

Ако имаш приятелка с бебе, с която излизате на разходка в парка, защо не я попиташ да тренирате заедно. Обикновено, когато две бебета са на едно място им е забавно. И поне за 20 минути могат ще могат да се забавляват сами. А през това време вие можете да тренирате. Когато има човек, с който да се подкрепяти и подканяте взаимо шанса да пропускате тренировка е по-малък.
Това е един от бонусите на нашата онлайн програма “Не на диастазата”. Имеме затворена фейсбук група, където майките си споделят и взаимно се мотивират да спортуват.

Това са само съвети. Пробвай и виж дали работят за теб, твоето бебе и твоето семейство. Ако си намерила твоя начин ще се радваме да го споделиш с нас в коментарите или да се включиш в нашата изцяло онлайн програма “Не на диастазата”. С кратки 20 минутни комплекси с упражнения, менюта с рецепти и група за подкрепа и мотивация ще ти помогнем да се възстановиш ефективно и дългосрочно след раждането.

Ако все още не си се възстановила напълно след раждането си и имаш коремче, диастаза, болки в кръста, килограми за сваляне и нужда от повече тонус и енергия е време да се погрижиш и за себе си. Няма да има по-подходящ момент от този, защото с порастването на детето нуждата му от твоето внимание ще се увеличава.

На 18 март 2024 година ще започне следващото издание на програма “Не на диастазата”.

Запиши се сега и ще получиш като подарък достъп до 2 материала:

  • 5 упражнения за по-добра стойка, които ще ти помогнат да прибереш диастазата и
  • книжка със съвети за храненето за възстановяване след раждането.

Програмата е изцяло онлайн и може да се изпълнява отвсякъде и в удобно за теб време.
Достъпът до материалите е неограничен във времето. 

Можеш да вземеш и пакет с включена програма “Секси дупе = здрав таз” на цена от 40 лева (вместо за 69 лева).  Така ще можеш да стартираш своето възстановяване веднага, защото ще получиш достъп до материалите от програмата за тазово дъно след финализиране на поръчката си. Програмата съдържа упражнения и менюта за хранене. 

Направи своята осъзната стъпка към по-добра лична грижа и ефективно възстановяване. Подари си едно незабравимо пътешествие към своята по-добра версия.

Не отлагай повече грижата за себе си. Запиши се сега и започни веднага с възстановяването си след раждането.
Програмата за тазово дъно стартира веднага и може да я изпълняваш до началото на програма “Не на диастазата”.

Научи повече за програмата и се запиши тук.

Меню