Колко често трябва да тренирам, за да затворя диастазата?

Могат ли 10 минути упражнения за корема на ден да се сравнят с останалите 16 часа от ежедневието, в които въобще не използваш корема?

Какво точно се има предвид? Стягаш ли корема, когато вдигаш детето/децата или легена с пране? Знаеш ли как съзнателно да стегнеш коремните мускули, когато изпълняваш упражнения?

nosene-na-dete-losha-stoika-mama-e-prava
Раздалечаване на коремните мускули или  т.нар. диастаза определено има нужда от повече от 10 минути на ден, за да се затвори. Трябва осъзнатост във всяко едно движение и позиция на тялото  в ежедневието. На теб трудно ли ти е да си стегнеш корема и  да използваш коремните мускули?

Ако правиш упражнения за стягане на корема, но през останалата част от ежедневието дишаш с предната част на гръдния кош, имаш лоша стойка и не си стягаш корема по правилен начин докато правиш упражнения, трудно ще видиш подобрение и промени в корема. Трудно ще прибереш диастазата, корема или  въобще ще почувстваш промяна на болките в кръста, ако нямаш осъзнатост.

ne-na-diastazata-vuzstanoviavane-sled-rajdaneto

Ето няколко идеи,  с които ще видиш по-бърз ефект чрез осъзнатост.

Тренирай корема 4-5 пъти в седмицата, за да стегнеш  мускулите и да възстановиш връзката между мускулите на целия торс.

Бъди осъзната как да стягаш коремните мускули докато тренираш. Във видеото показвам и обяснявам как да стегнеш мускулите.

Бъди осъзната как вдигаш детето, коша за пране, пазарските чанти, въобще всичко по-тежко от 3 кг. Преди всяко вдигане издишай и стегни корема

Провери си стойката. Вместо да изпъчваш  гръдния кош напред, когато искаш да се изправяш представяй си една невидима нишка, която те издърпва нагоре към тавана.

Бъди  осъзната как реагира тялото ти към определени  храни. Възможно е, ако имаш  непоносимост към дадена храна или  лошо храносмилане, лесно да  ти се подува коремът. Това ще води до трудност при изпълнение на определени  упражнения и стягане на корема.


Повече за справянето с подуването на корема може да чуеш в подкстата:

⇒ ПОДУТ КОРЕМ ⇐


Новото издание на програмата “Не на диастазата” ще  ти  даде осъзнатост за всички гореописани идеи. В затворена фейсбук група към програмата Ваня и Маги, създателки на програмата са на разположение, за да дават допълнителни насоки за корекция на навиците в ежедневието за постигането на дългосрочен резултат.

Приемаме записвания за последното издание преди есента до 10 юни.
Виж повече тук.

Подобни публикации

Меню