Какво научихме от 2 500 български майки

В продължение на повече от 5 години направихме 19 издания на програмата ни за възстановяване след раждане “Не на диастазата”. През тях минаха над 2 500 български майки от страната и чужбина. В навечерието на 20-то ни юбилейно издание искаме да ви разкажем какво научихме от опита си с тези повече от 2 500 участнички до момента.

  • Никой не ни учи как да се грижим за себе си след раждането

Факт! У нас няма традиции, свързани с грижата за родилката, както е на много места по света, особено в източните култури. Бременната жена се радва на доста внимание и специално отношение, но щом мине раждането, това внимание автоматично се насочва към бебето, а майката в идеалния случай получава няколко дни помощ с домакинството от партньора или баби.

Самите майки също често пъти не знаят, че в седмиците след раждането имат нужда от много почивка, грижа и възстановяване. Тялото, което 9 месеца е съграждало и отглеждало друго човешко същество, а след това е минало през изпитанието на раждането, се нуждае от време и пълноценна храна да възстанови запасите си, да възвърне формата, силата и енергията си.

mama-sum-vuzstanpoviavane sled rajdane-ne-na-diastazata

Повече по тази тема говорим в подкаста:

 

⇒ Първите 40 дни с бебето ⇐

  • Не знаем какво да попитаме гинеколога си на първия преглед след раждането

Този преглед традиционно се прави 40 дни след раждането. На него се проверява състоянието на матката и дали всичко останало е наред. Често обаче майката пропуска да поиска от лекаря си да провери дали има диастаза, да попита дали може да тренира и да се движи свободно, да има отново интимен контакт. А това са все важни въпроси, които е нормално да коментираме с наблюдаващия ни гинеколог.

Повече по темата споделяме в текста:

⇒ Какво да коментирам с гинеколога си 40 дни след раждането ⇐

  • Над 60% не са чували какво е диастаза

Странно защо, но по въпроса за диастазата все още не се говори достатъчно! А е странно, защото според статистиката всяка 4-та родила жена има диастаза. Diastasis recti е неестественото раздалечаване на правите коремни мускули, което нарушава функционалността в центъра на тялото и те кара да продължаваш да изглеждаш бременна седмици и месеци след раждането.

zashto-se-sluchva-na-men-5-prichini-za-poyavata-na-distaza

Това функционално нарушение е поправимо и възстановимо, но изисква насочена възстановителна грижа, подходящи корективни упражнения и подкрепящо хранене.

Повече по темата:

⇒ Какво е diastasis recti ⇐ 

⇒ 5 причини за поява на диастаза ⇐

⇒ Как да се храним, ако имаме диастаза ⇐

  • Над 80% не знаят къде да потърсят помощ за проблеми с тазовото дъно

seksi-dupe-zdrav-taz-programa-tazovo-duno

Тези въпроси са неудобни. Дотолкова, че понякога не искаш да ги коментираш дори с приятелка. Те са свързани с неконтролируемо изпускане на урина, с вагинални газове, с неудобство и болка при интимен контакт. Но тези неща се случват и то при много жени като последствие от раждането. И те, също като диастазата, могат да бъдат облекчени и преодоляни. Достатъчно е да се положи целенасочена грижа.

Повече за тазовото дъно може да чуеш в подкстата:

⇒ Там долу – всичко за тазовото дъно ⇐

и да прочетеш в текста: 

⇒ 5 факта, които всяка жена трябва да зане за тазовото дъно ⇐

  • Над 70% от участничките в “Не на диастазата” постигат цялостно възстановяване след раждане

“Не на диастазата” е програма, която правим вече повече от 5 години, като непрекъснато развиваме и променяме, за да отговорим на нуждите на майките. Програмата помага за прибиране на диастазата и за подобряване на функционалността на тазовото дъно, но прави и много повече. Участничките в нея осъзнават нуждата от лична грижа и възстановяване след раждането. Придобиват знания за хранителните и двигателни нужди на собственото си тяло. Изграждат нови устойчиви навици. Постигат резултати, които задържат дълго след края на програмата.

Успехът на програмата зависи от индивидуалното състояние и постоянство, с което се следва. Затова не можем да кажем, че тя има 100% успеваемост, но онези, които се придържат към нея и запазват мотивацията си до края, постигат чудесни резултати в над 70% от случаите.


В публикацията можеш да видиш 10-те най-добри резултата постигнати с програмата:

⇒ ВИЖ 10 НАЙ-ДОБРИ РЕЗУЛТАТА 

Или да прочетеш вдъхновяваща история на една от участничките:

⇒ ИСТОРИЯТА НА ЗВЕЗДИ 

Предстои ни 20-то юбилейно издание на програма “Не на диастазата”, което стартира на 04.04.2022 г. Ако си родила през последната година и все още не си отделила време да се погрижиш за себе си след раждането, дай си тази възможност като се включиш в програмата. Записването вече тече, а по случай юбилея ни ще имаме и специални награди за най-мотивираните участнички.

Ако все още не си се възстановила напълно след раждането си и имаш коремче, диастаза, болки в кръста, килограми за сваляне и нужда от повече тонус и енергия е време да се погрижиш и за себе си. Няма да има по-подходящ момент от този, защото с порастването на детето нуждата му от твоето внимание ще се увеличава.

На 6 ноември 2023 година ще започне следващото издание на програма “Не на диастазата”.

Запиши се сега и ще получиш като подарък достъп до 2 материала:

  • 5 упражнения за по-добра стойка, които ще ти помогнат да прибереш диастазата и
  • книжка със съвети за храненето за възстановяване след раждането.

Програмата е изцяло онлайн и може да се изпълнява отвсякъде и в удобно за теб време.
Достъпът до материалите е неограничен във времето. 

Можеш да вземеш и пакет с включена програма “Секси дупе = здрав таз” на цена от 30 лева (вместо за 69 лева). 

Направи своята осъзната стъпка към по-добра лична грижа и ефективно възстановяване. Подари си едно незабравимо пътешествие към своята по-добра версия.

Не отлагай повече грижата за себе си. Запиши се сега и започни веднага с възстановяването си след раждането.
Програмата за тазово дъно стартира веднага и може да я изпълняваш до началото на програма “Не на диастазата”.

Научи повече за програмата и се запиши тук.

Меню