Какво научихме от 2 500 български майки

В продължение на повече от 5 години направихме 19 издания на програмата ни за възстановяване след раждане “Не на диастазата”. През тях минаха над 2 500 български майки от страната и чужбина. В навечерието на 20-то ни юбилейно издание искаме да ви разкажем какво научихме от опита си с тези повече от 2 500 участнички до момента.

  • Никой не ни учи как да се грижим за себе си след раждането

Факт! У нас няма традиции, свързани с грижата за родилката, както е на много места по света, особено в източните култури. Бременната жена се радва на доста внимание и специално отношение, но щом мине раждането, това внимание автоматично се насочва към бебето, а майката в идеалния случай получава няколко дни помощ с домакинството от партньора или баби.

Самите майки също често пъти не знаят, че в седмиците след раждането имат нужда от много почивка, грижа и възстановяване. Тялото, което 9 месеца е съграждало и отглеждало друго човешко същество, а след това е минало през изпитанието на раждането, се нуждае от време и пълноценна храна да възстанови запасите си, да възвърне формата, силата и енергията си.

mama-sum-vuzstanpoviavane sled rajdane-ne-na-diastazata

Повече по тази тема говорим в подкаста:

 

⇒ Първите 40 дни с бебето ⇐

  • Не знаем какво да попитаме гинеколога си на първия преглед след раждането

Този преглед традиционно се прави 40 дни след раждането. На него се проверява състоянието на матката и дали всичко останало е наред. Често обаче майката пропуска да поиска от лекаря си да провери дали има диастаза, да попита дали може да тренира и да се движи свободно, да има отново интимен контакт. А това са все важни въпроси, които е нормално да коментираме с наблюдаващия ни гинеколог.

Повече по темата споделяме в текста:

⇒ Какво да коментирам с гинеколога си 40 дни след раждането ⇐

  • Над 60% не са чували какво е диастаза

Странно защо, но по въпроса за диастазата все още не се говори достатъчно! А е странно, защото според статистиката всяка 4-та родила жена има диастаза. Diastasis recti е неестественото раздалечаване на правите коремни мускули, което нарушава функционалността в центъра на тялото и те кара да продължаваш да изглеждаш бременна седмици и месеци след раждането.

zashto-se-sluchva-na-men-5-prichini-za-poyavata-na-distaza

Това функционално нарушение е поправимо и възстановимо, но изисква насочена възстановителна грижа, подходящи корективни упражнения и подкрепящо хранене.

Повече по темата:

⇒ Какво е diastasis recti ⇐ 

⇒ 5 причини за поява на диастаза ⇐

⇒ Как да се храним, ако имаме диастаза ⇐

  • Над 80% не знаят къде да потърсят помощ за проблеми с тазовото дъно

seksi-dupe-zdrav-taz-programa-tazovo-duno

Тези въпроси са неудобни. Дотолкова, че понякога не искаш да ги коментираш дори с приятелка. Те са свързани с неконтролируемо изпускане на урина, с вагинални газове, с неудобство и болка при интимен контакт. Но тези неща се случват и то при много жени като последствие от раждането. И те, също като диастазата, могат да бъдат облекчени и преодоляни. Достатъчно е да се положи целенасочена грижа.

Повече за тазовото дъно може да чуеш в подкстата:

⇒ Там долу – всичко за тазовото дъно ⇐

и да прочетеш в текста: 

⇒ 5 факта, които всяка жена трябва да зане за тазовото дъно ⇐

  • Над 70% от участничките в “Не на диастазата” постигат цялостно възстановяване след раждане

“Не на диастазата” е програма, която правим вече повече от 5 години, като непрекъснато развиваме и променяме, за да отговорим на нуждите на майките. Програмата помага за прибиране на диастазата и за подобряване на функционалността на тазовото дъно, но прави и много повече. Участничките в нея осъзнават нуждата от лична грижа и възстановяване след раждането. Придобиват знания за хранителните и двигателни нужди на собственото си тяло. Изграждат нови устойчиви навици. Постигат резултати, които задържат дълго след края на програмата.

Успехът на програмата зависи от индивидуалното състояние и постоянство, с което се следва. Затова не можем да кажем, че тя има 100% успеваемост, но онези, които се придържат към нея и запазват мотивацията си до края, постигат чудесни резултати в над 70% от случаите.


В публикацията можеш да видиш 10-те най-добри резултата постигнати с програмата:

⇒ ВИЖ 10 НАЙ-ДОБРИ РЕЗУЛТАТА 

Или да прочетеш вдъхновяваща история на една от участничките:

⇒ ИСТОРИЯТА НА ЗВЕЗДИ 

Предстои ни 20-то юбилейно издание на програма “Не на диастазата”, което стартира на 04.04.2022 г. Ако си родила през последната година и все още не си отделила време да се погрижиш за себе си след раждането, дай си тази възможност като се включиш в програмата. Записването вече тече, а по случай юбилея ни ще имаме и специални награди за най-мотивираните участнички.

Ако все още не си се възстановила напълно след раждането си и имаш коремче, диастаза, болки в кръста, килограми за сваляне и нужда от повече тонус и енергия е време да се погрижиш и за себе си. Няма да има по-подходящ момент от този, защото с порастването на детето нуждата му от твоето внимание ще се увеличава.

На 18 март 2024 година ще започне следващото издание на програма “Не на диастазата”.

Запиши се сега и ще получиш като подарък достъп до 2 материала:

  • 5 упражнения за по-добра стойка, които ще ти помогнат да прибереш диастазата и
  • книжка със съвети за храненето за възстановяване след раждането.

Програмата е изцяло онлайн и може да се изпълнява отвсякъде и в удобно за теб време.
Достъпът до материалите е неограничен във времето. 

Можеш да вземеш и пакет с включена програма “Секси дупе = здрав таз” на цена от 40 лева (вместо за 69 лева).  Така ще можеш да стартираш своето възстановяване веднага, защото ще получиш достъп до материалите от програмата за тазово дъно след финализиране на поръчката си. Програмата съдържа упражнения и менюта за хранене. 

Направи своята осъзната стъпка към по-добра лична грижа и ефективно възстановяване. Подари си едно незабравимо пътешествие към своята по-добра версия.

Не отлагай повече грижата за себе си. Запиши се сега и започни веднага с възстановяването си след раждането.
Програмата за тазово дъно стартира веднага и може да я изпълняваш до началото на програма “Не на диастазата”.

Научи повече за програмата и се запиши тук.

Меню