Колко силно е желанието ти да отслабнеш?

Знаеш ли, че всеки втори човек, който иска да отслабне и започне диета се проваля още на втората седмица. И не само, че не сваля килограми, но дори и качва повече.

Какво ще ти помогне наистина да отслабнеш?

1. Замени мотивацията с поставянето на цел

Често се смята, че трябва да бъдеш наистина мотивиран, за да постигнеш дадена цел. Това всъщност е голяма заблуда. Такова нещо като мотивация не съществува. Колкото и да си мислиш, че си мотивиран, ако нямаш план и ясно поставена цел, бързо ще забравиш за мотивацията си. Не ти трябва мотивация, а цел!
Ето един пример, за да разбереш как мотивацията не работи. Искаш да свалиш килограми. Но защо искаш да свалиш килограми? За да се чувстваш и изглеждаш по-добре. Но какво означава да се чувстваш и изглеждаш добре? Най-вероятно и сега се чувстваш добре, особено ако си в добро настроение, навън грее слънце и ти направят комплимент. Превърни мотивацията в цел и вместо да си мислиш, че искаш да се чувстваш по-добре, помисли ЗАЩО искаш да си във форма. Примерно, за да носиш отново тесни рокли. Но не просто тесни рокли, а една определена рокля. Харесай си една рокля и докато не влезеш в нея не се отказвай от целта си. Така всеки път когато решиш да пропуснеш тренировка или да прекалиш със сладкото мисълта и визията за роклята ще те спират.

mama-sum-vduhnovenie-otslabvane

2. Замени пожеланията с план за действие

След като вече знаеш, че мотивацията не работи, захвани се с изготвянето на конкретен план. Колко килограма точно искаш да свалиш? За колко месеца смяташ, че ще е възможно да ги свалиш? Колко пъти седмично ще трябва да тренираш? Как ще се храниш? Със сигурност знаеш, че ако искаш да свалиш килограми трябва да съблюдаваш храненето си. След като си изготвиш план – следвай го!
Чувала си за правилото 80-20? Не е нужно да следваш плана си на 100% и да изпадаш в крайности. Дори и само 80% от плана да следваш ще имаш резултат.

mama-sum-vduhnovenie-otslabvane

3. Замени мисленето с действие/работа

Понякога наистина е трудно дори да станеш от леглото, а какво остава да мислиш за тренировки, движение и хранене. Мислиш си, че точно сега имаш нужда от мотивация. Започваш да скролваш в социалните мрежи и търсиш нещо, което да те мотивира. Четенето на тази публикация спада в същата графа. Действай.
Когато направиш нещо, колкото и малко и незначително да е то, се увеличават нивата на допамин в тялото. Допаминът, който произвеждаме, когато имаме прогрес! Действието води до успех, успехът води до мотивация и това обратно ни връща към действието!
Просто стани и направи нещо – вземи си душ, измий си зъбите, погледни си плана за действие, отиди до залата или включи компютъра, ако имаш онлайн тренировка. Направи нещо, дори и то да е малко и незначително. Колкото повече задачи планираш, толкова повече ще изпълниш. Успехът зависи от прогреса, т.е. от работата, която сме вложили. Ако се посветиш върху работата, успехът ще последва.

4. Подготви се, че ще бъде трудно

Колко килограма точно искаш да отслабнеш? Всъщност без значение дали имаш да свалиш 5, 15 или 50кг ще ти бъде трудно! Човек трудно излиза от зоната си на комфорт. Когато се подтогвиш психически, че ще е трудно и ще трябва да положиш усилия, ще ти бъде по-лесно да преминаваш през всички изкушения и предизвикателства.
Ти не си човек, който лесно се отказва, нали? Все пак прочете тази публикация почти до края. Знаеш ли, че 90% ще се откажат още на първия абзац. В теб има потенциал, но се подготви, че ще ти е трудно, настрой се на “бойна вълна” и резултатите ще последват.

mama-sum-vduhnovenie-otslabvane

5. Вдъхнови се

Един творец има нужда от муза и вдъхновение, не от мотивация. Какво би било твоето вдъхновение? Може би жена, коята е в подобна на твоята ситуация и е постигнала резултата, който ти искаш да постигнеш? Или е хубава книга, картина, музика. Намери своята муза и я използвай, когато усетиш, че започваш да губиш желание за действие и постигане на целите.

mama-sum-vduhnovenie-otslabvane

Най-най-най важното е, че трябва да бачкаш! Ако искаш да постигнеш нещо, работи за него! Тогава и удовлетворението ще е по-голямо и резултатите дългосрочни!

Ако все още имаш коремче след раждането и имаш нужда от помощ в процеса по възстановяването, включи се в поредното издание на онлайн програмата “Не на диастазата”. Вече над 5 години програмата помага на майки да се възстановят след раждането като стъпва на разбирането, че това е цялостен процес, който изисква време и мултифакторна грижа.

Ако все още не си се възстановила напълно след раждането си и имаш коремче, диастаза, болки в кръста, килограми за сваляне и нужда от повече тонус и енергия е време да се погрижиш и за себе си. Няма да има по-подходящ момент от този, защото с порастването на детето нуждата му от твоето внимание ще се увеличава.

На 18 март 2024 година ще започне следващото издание на програма “Не на диастазата”.

Запиши се сега и ще получиш като подарък достъп до 2 материала:

  • 5 упражнения за по-добра стойка, които ще ти помогнат да прибереш диастазата и
  • книжка със съвети за храненето за възстановяване след раждането.

Програмата е изцяло онлайн и може да се изпълнява отвсякъде и в удобно за теб време.
Достъпът до материалите е неограничен във времето. 

Можеш да вземеш и пакет с включена програма “Секси дупе = здрав таз” на цена от 40 лева (вместо за 69 лева).  Така ще можеш да стартираш своето възстановяване веднага, защото ще получиш достъп до материалите от програмата за тазово дъно след финализиране на поръчката си. Програмата съдържа упражнения и менюта за хранене. 

Направи своята осъзната стъпка към по-добра лична грижа и ефективно възстановяване. Подари си едно незабравимо пътешествие към своята по-добра версия.

Не отлагай повече грижата за себе си. Запиши се сега и започни веднага с възстановяването си след раждането.
Програмата за тазово дъно стартира веднага и може да я изпълняваш до началото на програма “Не на диастазата”.

Научи повече за програмата и се запиши тук.

Меню