3 причини да се храним по-леко през пролетта

През изминалия месец в социалните мрежи беше пълно с постове от дами, които следват Житния режим. Някои за да отслабнат, други да се пречистят или да имат повече енергия. Истината е, че житният режим е духовна практика. Ако целите ти са някоя от изредените, ще ги постигнеш по-успешно не с гладуване през февруари, а с по-леко хранене през пролетта.

Защо през пролетта?

Зимата е период на хибернация. През зимата хапваме повече и по-калорийна храна. Позволяваме си по-често алкохол. Стигаме до лекарства през вирусния сезон. Всичко това натоварва и изтощава черния ни дроб, който е водещ детоксикиращ орган в организма.

Пролетта с нейните по-дълги и по-топли дни, с повече зеленина и събуждащата се природа е перфектният момент да подпомогнем този орган и всички естествени детокс функции в тялото.

Така, както правим символично пролетно изчистване на домовете си и пренареждане на гардеробите, така бихме могли да направим и нещо освежаващо и събуждащо за себе си:

  • да олекотим храненето
  • да добавим повече течности и зелени храни,
  • да рехидратираме изсушената през зимата кожа
  • да стопим някой излишен килограм
  • да подпомогнем органите, които се грижат за естествения детокс на тялото – черен и бял дроб, бъбреци, дебело черво, кожа
  • да „събудим“ клетките си

Ако искаш да го направим заедно, включи се в пролетното издание на нашата онлайн програма „Клетъчно събуждане“. Ето три важни причини, защо да го направиш тази пролет!

Отслабване

Мастните клетки в тялото са депата, в които се натрупват поетите с храна, напитки, козметика и т.н. токсини. За да се освободим от тези токсини е необходимо да стопим част от натрупаните мазнини. Ако обаче това не е съпроводено с ефективно работещи детокс органи, токсините циркулират в кръвния поток и отвеждането им от тялото е забавено. В „Клетъчно събуждане“ имаме свежо пролетно меню, което не само подпомага плавната редукция на теглото, но и работата на черния дроб. Двигателната част на програмата включва както кардио упражнения за топене на нежелани мазнини, така и разтегателни практики за раздвижване на лимфата и отвеждане на токсините извън тялото.

По-добро храносмилане

Храни, напитки, лекарства, а също и стресът могат да влошат храносмилането ни. Не случайно в края на зимата много хора се чувстват подути, имат нередовно изхождане, чувстват тежест или умора след хранене. Всичко това може значително да се подобри с едно олекотено сезонно меню, включващо повече про- и пребиотични храни. Точно такива сме подбрали за менютата в „Клетъчно събуждане“. Вярваме, че тялото няма нужда от излишен стрес, гладуване и лишения, а от функционални и пълноценни храни, които засищат, но създават усещане за лекота.

Повече енергия

Пролетната умора не е мит. Тя е резултат от дългата зима, често съпроводена с недоспиване и свръх прием на кофеин. Зимното меню, студеното време и липсата на активно движение също допринасят за тази умора. Ако изпитваш такава умора, може да я преодолееш с по-леко меню, повече зеленолистни зеленчуци, сезонни продукти, хидратиращи храни, зеленчукови сокове. Освен да имаш повече енергия, всичко това ще ти помогне да намалиш съществуващи възпалителни процеси в тялото. Да спиш по-добре, да натрупаш повече тонус и самочувствие за летните месеци.

Ако искаш да се погрижиш за тялото си, да събудиш клетките си и да се подготвиш за предстоящия сезон с вкусни и питателни пролетни рецепти научи повече за нашата програма “Клетъчно събуждане” тук:

Клетъчно събуждане – 6 седмична програма за пречистване, енергизиране и стягане на тялото.

Следващото издание ще стартира на 14 март 2022 година. Запиши се сега на специална цена.

Подобни публикации

Меню