5 неочаквани промени в твоето тяло след бременността

Неоспорим факт е, че бременността води до безброй промени на тялото. Най-често срещаните, за които всеки говори са появата на стрии и леки петна по кожата, косопад, безкрайни, резки промени в настроението и натрупване на излишни мазнини. Част от промените ще се възстановят след раждането, но има и такива, които ще останат върху теб завинаги, особено ако не знаеш за тях и не се опиташ да ги предотвратиш.

vuzstanoviaviane-sled-rajdane-ne-na-diastazata-mama-sum

Увеличаване на номера на стъпалата

Много често през бременността стъпалата и краката се подуват. Причините могат да бъдат различни и това понякога и донякъде е нормално. Но с покачването на излишни килограми, изместване на центъра на тежестта и промяната на стойката на тялото се увеличава и размерът на стъпалото.
Възможно е след бременността да носиш един номер по-големи обувки.

Какво можеш да направиш?

Погрижи се за стойката си. Ако се постараеш да поддържаш естествена позиция на тялото и не позволиш на коремчето и тежестта да те дърпат напред, може и да избегнеш тази промяна.

vuzstanoviaviane-sled-rajdane-ne-na-diastazata-mama-sum

Увеличава се обиколката на таза

През бременността с нарастване на коремчето, промяната на стойката и увеличаването на хормона релаксин в тялото (хормон, който влияе върху меките тъкани) костите на таза и гръдния кош се разширяват. Възможно е това да остане така и след бременността. 

Какво можеш да направиш?

След раждането се поинтересувай как можеш да “затвориш” таза. Има боуен терапевти, които могат да ти помогнат или да потърсиш повече информация за техниката belly binding. Тези методи ще помогнат костите на тялото по-бързо да възстановят тяхната естествена позиция. Струва си да опиташ, особено, ако не искаш да сменяш всички дрехи в гардероба си след раждането.

vuzstanoviaviane-sled-rajdane-ne-na-diastazata-mama-sum
Може да зачестят газовете

През бременността газовете се увеличават, които за съжаление може да продължат и след раждането. Това може да се дължи на увреждане на нерви в областта на таза. Тогава за съжаление изпускането на газове става дори неконтролируемо. Възможно е причината да е и леко свличане на органите или раждане с Цезарово сечение.

Какво можеш да направиш?

За съжаление не много. Това, което можеш да направиш е да се информираш и да се подготвиш за естествено раждане, тъй като този проблем е по-често срещан при жени родили с Цезарово сечение.

vuzstanoviaviane-sled-rajdane-ne-na-diastazata-mama-sum
По-лесно ще се напиваш

След като приключиш с кърменето и решиш отново да се почерпиш с чаша алкохол за рождения ден, имай предвид, че бързо ще те “хване”. Това няма общо със самата бременност или раждането, а с това, че около година или повече не си пила. Все пак нормално е да не си пила брез цялата бременност и след това докато кърмиш, което е минимум една година.

Не е нужно нищо да привиш. Бъди внимателна и не изпивай една бутилка на екс.

Формата на зърната ти може да се промени

Хормоналната буря по време на бременността и след раждането, както и кърменето може да направят зърната ти по-големи, по-тъмни и по-грапави. Тук отново не можеш нищо да направиш, освен да се надяваш, че с времето тяхната форма и големина ще се възстановят.

vuzstanoviaviane-sled-rajdane-ne-na-diastazata-mama-sum
Да, тялото се променя, но с него се променяш и ти. Ставаш по-силна психически и емоционално и знаеш, че това е само една обвивка, за която полагаш грижи по най-добрия начин. 

Ако все още имаш коремче след раждането и имаш нужда от помощ в процеса по възстановяването, включи се в поредното издание на онлайн програмата “Не на диастазата”. Вече над 5 години програмата помага на майки да се възстановят след раждането като стъпва на разбирането, че това е цялостен процес, който изисква време и мултифакторна грижа.

Ако все още не си се възстановила напълно след раждането си и имаш коремче, диастаза, болки в кръста, килограми за сваляне и нужда от повече тонус и енергия е време да се погрижиш и за себе си. Няма да има по-подходящ момент от този, защото с порастването на детето нуждата му от твоето внимание ще се увеличава.

На 18 март 2024 година ще започне следващото издание на програма “Не на диастазата”.

Запиши се сега и ще получиш като подарък достъп до 2 материала:

  • 5 упражнения за по-добра стойка, които ще ти помогнат да прибереш диастазата и
  • книжка със съвети за храненето за възстановяване след раждането.

Програмата е изцяло онлайн и може да се изпълнява отвсякъде и в удобно за теб време.
Достъпът до материалите е неограничен във времето. 

Можеш да вземеш и пакет с включена програма “Секси дупе = здрав таз” на цена от 40 лева (вместо за 69 лева).  Така ще можеш да стартираш своето възстановяване веднага, защото ще получиш достъп до материалите от програмата за тазово дъно след финализиране на поръчката си. Програмата съдържа упражнения и менюта за хранене. 

Направи своята осъзната стъпка към по-добра лична грижа и ефективно възстановяване. Подари си едно незабравимо пътешествие към своята по-добра версия.

Не отлагай повече грижата за себе си. Запиши се сега и започни веднага с възстановяването си след раждането.
Програмата за тазово дъно стартира веднага и може да я изпълняваш до началото на програма “Не на диастазата”.

Научи повече за програмата и се запиши тук.

Меню