Коледен маратон “Мама готви” – 20 рецепти за Коледа

Вдъхновени от желанието да усмихнем повече хора за Коледа, екипът ни организира безплатен коледен маратон “Мама готви”. В продължение на 20 дни от 1 до 20 декември споделяхме нова рецепта, която да приготвим у дома и да споделим с приятели, съседи, колеги или дори непознати, за да ги усмихнем!

Повече от 2 600 души се включиха в групата на маратона. И не само присъстваха в нея, а наистина готвеха, споделяха храна, стопляха с умивка.

Рецептите

Учителката Петя Райвегер направи нашите маслинови топки за своите ученици.

koleden-maraton-mama-gotvi

Екатерина Тонева от Бургас приготвя всяка от 20-те рецепти и усмихна много хора в града – своята холандска съседка, която има трудности с адаптацията и ѝ липсват приятели; автомонтьорите, които работят навън в студеното време; Мартиника – служител в БГ пощи, за която Катя разказва: “Tолкова лъчезарна, усмихната и мила… Каза, че никога не се и е случвало подобно нещо 😉😊, а тя ни зарадва с отговори на писмата ни до дядо Коледа. И на нас не ни се беше случвало подобно нещо. Доброто ражда добро.”

Дан Анан направи паремзановите ни бастунчета за коледния базар в училище. Таня Алексова пък накара дори своя папагал да се усмихне с тези бастунчета!

koleden-maraton-mama-gotvi

А колко баби и дядовци, роднини и прятели, колеги и съседи бяха изненадани и усмиханти с нашите джинджифилови гофрети, елхи, венци, ореховки и красиви буркани с продукти за шоколадов коледен кекс! Всеки ден в групата се появяваха нови и нови истории за споделена храна, споделена топлина, за човеченост!

koleden-maraton-mama-gotvi

 

Хората

Благодарим на всички, които помогнаха на този маратон да се случи! Специално на Ели Мантовска, която е вдъхновител на идеята за споделяне за храна и разказвач на истории за доброто! На Криси Орсова, която ни предложи чудна рецепта за коледни колачета. На шеф Елена Петрелийска, с която приготвихме уникално вкусни безглутенови бадемови баклавички. На всички участници и на техните семейства, които прегърнаха идеята!

Желаем на тях и на теб светли празници, много здраве, щастие и късмет през новата година! Не забравяй да се усмихваш и да усмихваш хората около себе си. Доброто е искра, която всеки от нас носи. Разпали своята и предай нататък. Нека греем!

https://mamasum.bg/author/kristina-orsova/
Още интересни рецепти можеш да намериш в нашия блог в секция “Мама готви” или в нашите карти с 30 зимни рецепти.

Подобни публикации

Меню