Храната е любов. Сготви и сподели.

Изминалата година беше трудна за всички. Следващата идва с много неизвестности. Но на границата между две години в дните преди Коледа всичко може да бъде различно! Нека изпълним тези дни с вяра, надежда, любов и малко вълшебство. Нека го направим чрез храната, защото храната е любов, а споделената храна е начин да направим света по-добър и любящ.

мама-готви-сурови-бонбони
Сурови джинджифилови бонбони

 

Ние от екипа на „Мама съм“ те каним да се включиш в нашия БЕЗПЛАТЕН пред-коледен маратон „Мама готви“. Да преброим заедно дните до Коледа като ги изпълним с вкус, аромат и споделеност. Ето как!

Какво представлява маратонът “Мама готви”

Маратонът се провежда в затворена  Facebook група, в която всеки ден от 1 до 20 декември ще споделяме нова коледна рецепта. Идеята е да си избереш рецепти, които да приготвиш с децата и близките си, а после да споделиш с някого – приятели, съседи, самотни хора, познати или непознати, някой който има нужда да бъде усмихнат за Коледа.

Присъединяването може да стане по всяко време между 1-ви и 20-ти декември. Необходимо е да имаш единствено Фейсбук профил, с който да влезеш в групата. След края на маратона рецептите ще останат в групата, видими за всички участници, но няма да можем да администрираме приема на нови хора в нея.

При влизане в групата може да оставиш имейл адреса си, за да ти изпращаме седмица за седмица споделените рецепти, както и примерно Коледно меню в края на маратона.

мама-готви-коледа
Маслини в маслено тесто


С този маратон искаме не само да
те вдъхновим да готвиш заедно у дома, но и да пуснеш Коледния дух в дома и сърцето си. Да научиш децата си за истинския смисъл на поДАР-яването. Да направиш нещо, което ще сплоти още повече семейство ти и ще усмихне някого извън него

Какви рецепти да очакваш

За маратона сме подготвили коледни, вкусни, лесни за приготвяне и подходящи за споделяне рецепти. Сред тях ще има топли закуски, хрупкави печива, изкушаващи десерти и сгряващи наптики.

Ще направим домашна пица – елха и коледна питка, ще печем ядки, ще правим бисквитки и джинджифилови бонбони, ще варим коледен пунш, ще правим горещ шоколад. Някои рецепти ще можеш лесно да превърнеш в коледен подарък за приятели и роднини като например съставки за кейк, ефектно подредени в красив буркан. Други рецепти ще бъдат представени от гости в маратона – любими кулинари. За финал ще направим готвене на живо, в което заедно ще приготвим коледна баклава.

Горещ шоколад в канче “Зимна приказка”

 

Включи се в маратона “Мама готви” още сега и покани приятели да се присъединят към групата. Нека заедно направим тази Коледа по-вкусна, по-усмихната и по-добра!

podarutsi-mamasum-koleda

Подобни публикации

Меню