Защо ме боли кръстът при бебеносене?

Обичаш ли да носиш бебето в слинг или раница? Няма такова удоволствие, нали? 

Бебеносенето е:

  • щастие – близкият контакт между майката и бебето спомага за обмена на хормони. Всяка бебеносеща майка е изпитвала това щастие.
  • свобода – ръцете ти са винаги свободни. Не е нужно да молиш някого за помощ при качването на количката по стълбите. Можеш без проблем да отидеш на разходка в планината, на изложба или в музей.
  • болка – да, понякога бебеносенето може да ти причини болка. Неприятна, непрекъсната и силна болка в областта на кръста и/или гърба.
Бебеносенето трябва да ти носи удоволствие, а не болка.

На какво се дължи тази болка?

  • неправилно носене на бебето
  • слаба мускулатура
  • неправилна стойка

Заедно с Христина Листник, консултант по бебеносене и основател на Слинготека, създадохме едно видео, в което подробно обясняваме кои са причините за болките в кръста при бебеносене. Показваме как се поставя и носи бебето в слинг/раница. А в края на видеото има и упражнения, които облекчават болките в кръста.

Ако правилното поставяне на бебето в раницата не помага и продължаваш да изпитваш болка, ти препоръчвам да се включиш в програмата “Мама е права”.  Тя ще ти помогне да изправиш гръбначния си стълб и да заздравиш мускулите на гърба и кръста. Започваме на 16 юни. Включи се сега, за да се наслаждаваш на бебеносенето без болка. Научи повече за програмата “Мама е права” от ТУК.

 

Подобни публикации

Меню
ЗАПИШИ СЕ ТУК:
Запиши се
Съгласявам се с Политиката за поверителност