Премиера на книгата „Принцеси наистина“

„Принцеси наистина“ е прекрасно илюстрирана книга с приказки, само че героите в нея не са приказни – а реални. В нея единайсет принцеси са представени със забавни и познавателни истории за любов и женитби, интриги и войни, разкош и заточения.

Всъщност, това е книга за женски съдби. И да, всички принцеси са истински, както и случките с тях – може би някои не са били точно така, но пък са достоверно смешни и трогателни. Сред тях са личности като кралица Виктория, Елена Българска, съпругите на български владетели, кралици, императрици, влиятелни и красиви жени със знатно потекло и често нелек и противоречив живот…

Историите им са разказани увлекателно и забавно от Катя Антонова, авторката на „Феята от Захарницата“, „Двете кралства“ и „Седмицата на мишлето“, а илюстрациите на Кремена Ягодина са нежни и въздействащи – истински картини.

Проектът е консултиран от професор-историк, а всяка история е допълнена с любопитни факти и интересни предизвикателства към читателя.

ПОКАНА ЗА ПРЕМИЕРАТА НА “ПРИНЦЕСИ НАИСТИНА”

На 30 май (неделя) от 11:00 ч. в галерия „Оборище 5“ на ул. „Оборище“ 5, София авторите на книгата ще ни очакват, за да посрещнем подобаващо книгата „Принцеси наистина“! Освен че ще можем да получим автографи от тях, ще имаме и възможност да се насладим на великолепните илюстрации (част от тях и в оригинал) – на изложба, която ще бъде фон на премиерата. Ние непременно ще заведем някоя малка принцеса на премиерата!

Елате и вие!

ЛИНК КЪМ СЪБИТИЕТО

Подобни публикации

Меню