Защо не се затваря диастазата?

Програма “Не на диастазата” съществува от 2016 г. През нея се преминали над 2000 участнички. Можеш да разгледаш няколко впечатляващи резултата ТУК.

Една част от участничките успяват да затворят диастазата, други не. Според нашите наблюдения и опит, причините, които възпрепятстват прибирането на диастазата, са няколко:

Отдаденост

Упражненията за прибиране на диастаза са скучни. Трябва да се изпълняват бавно и контролирано. Диастазата е цялостно или частично разкъсване на съединителна тъкан – т.е. трябва време и рехабилитация, за да се възстанови. Повечето момичета предпочитат бързи и динамични упражнения, но за съжаление те нямат отношение върху прибирането на диастазата. Нужни са отдаденост и търпение, за да вникнеш в упражненията, да ги изпълняваш бавно и контролирано. Да ги разбереш така, все едно искаш след това ти да преподаваш.

Последователност

Не винаги трениращият има достатъчно търпение. Прави упражненията един месец и ако няма резултат, се отказва. Но ако можем да направим едно сравнение с фрактура, ще се съгласиш с нас – ако си бил 20 дни в гипс, ще ти трябват 20 дни възстановяване. Ако си бил 9 месеца с разтегнато коремче – дай си време. И през това време не спирай с упражненията.

Големината на диастазата

Понякога, когато диастазата е много голяма, не може да се затвори. Голяма диастаза е тази, която е повече 3 пръста в ширина и 1 пръст в дълбочина. Това означава, че голяма част от съединителната тъкан е цялостно разкъсана и съответно възстановяването е трудно.
Имали сме момичета с големи диастази, които постигат резултати, но се изисква много упоритост, търпение и отдаденост.

Генетика

Генетично някои жени имат по-слаба съединителна тъкан, която е по-податлива на разкъсване. Това са жените с много тънка кожа и/или “халтави” стави. И все пак ние препоръчваме да не се оправдаваш с гените си. Знаеш, че те се влияят и от средата, в която ги поставиш. Т.е. ако се погрижиш за коремчето още през бременността, вероятността, съединителната тъкан да се разкъса, е по-малка.
В тази публикация ТУК, можеш да научиш какво да правиш, ако си бременна.

⇒ ⇒ ⇒ ВИЖ ОЩЕ: “Диастаза и бременност”⇐ ⇐ ⇐

Непълноценно хранене

Има много изследвания, че чрез храната можем да влияем както на нашите гени, така и на по-бързото възстановяване на съединителната тъкан и кожата. В програмата “Не на диастазата” упражненията вървят паралелно със съвети за храненето. Седмица след седмица учим момичетата какви храни да приемат, как да определят киселинността в стомаха, напомняме им да се хранят бавно и осъзнато, да пият достатъчно вода, да подобрят храносмилането си и така след 12 седмици освен прибрана диастаза участниците в програмата остават и с променени хранителни навици.

Ако все още не си се възстановила напълно след раждането си и имаш коремче, диастаза, болки в кръста, килограми за сваляне и нужда от повече тонус и енергия е време да се погрижиш и за себе си. Няма да има по-подходящ момент от този, защото с порастването на детето нуждата му от твоето внимание ще се увеличава.

На 18 март 2024 година ще започне следващото издание на програма “Не на диастазата”.

Запиши се сега и ще получиш като подарък достъп до 2 материала:

  • 5 упражнения за по-добра стойка, които ще ти помогнат да прибереш диастазата и
  • книжка със съвети за храненето за възстановяване след раждането.

Програмата е изцяло онлайн и може да се изпълнява отвсякъде и в удобно за теб време.
Достъпът до материалите е неограничен във времето. 

Можеш да вземеш и пакет с включена програма “Секси дупе = здрав таз” на цена от 40 лева (вместо за 69 лева).  Така ще можеш да стартираш своето възстановяване веднага, защото ще получиш достъп до материалите от програмата за тазово дъно след финализиране на поръчката си. Програмата съдържа упражнения и менюта за хранене. 

Направи своята осъзната стъпка към по-добра лична грижа и ефективно възстановяване. Подари си едно незабравимо пътешествие към своята по-добра версия.

Не отлагай повече грижата за себе си. Запиши се сега и започни веднага с възстановяването си след раждането.
Програмата за тазово дъно стартира веднага и може да я изпълняваш до началото на програма “Не на диастазата”.

Научи повече за програмата и се запиши тук.

Меню