Физическата активност на децата, докато учат онлайн

Физическата активност на децата е значително по-ограничена, тъй като много от училищата преминават към виртуално обучение заради пандемията. Голяма част от децата вече нямат достъп до училищните физически дейности като извънкласни спортове, часове по физическо възпитание, ходене до и след училище.

Въпреки че тези мерки за социална дистанция са необходими, за да се забави разпространението на COVID-19, донякъде ограничават физическата активност на децата.

fizicheskata-aktivnost-na-decata-dokato-uchat-onlajn

Неотдавнашно проучване предупреждава, че краткосрочните промени във физическата активност и заседналият начин на живот заради COVID-19 могат да се превърнат в постоянни навици, което би повишило риска от затлъстяване, диабет и сърдечно-съдови заболявания сред децата.

Децата започват да водят по-застоял начин на живот

Американските центрове за контрол на заболяванията (CDC) препоръчват на децата и юношите на възраст от 6 до 17 години да имат в деня си 60 или повече минути физическа активност всеки ден. Тя трябва да е с умерена до енергична интензивност. Това казва д-р Сузана Брискин, специалист по детска спортна медицина. Тя е и съавтор на временните насоки за младежки спорт по време на COVID-19 на Американската академия по педиатрия.

Това включва ежедневни аеробни упражнения, които трябва да се практикуват три дни в седмицата. Бягането или скачането укрепват костите. При катеренето и лицевите опори се изграждат мускули, твърди д-р Брискин.

„Голяма част от децата са преминали към виртуално обучение. Виждаме как начинът им на живот става все по-заседнал“, казва д-р Брискин. „Децата трябва да се движат заради своето психическо и физическо благополучие.“

При децата, които прекарват повече време в седнало положение, има по-голям риск от травми, когато започнат да спортуват отново, казва тя.

„Важно е да се поддържа базово ниво на натоварване и сърдечно-съдова дейност дори по време на виртуалното обучение“, отбелязва д-р Брискин.

Ето няколко идеи,с помощта на които да поддържаш детето си активно всеки ден.

Излезте навън на открито и правете ежедневни разходки

Опитай се да правиш 10 до 20-минутна разходка с бързо темпо заедно с детето. Това е особено важно, ако часовете му са виртуални. Предложи му да го направите по време на по-големите междучасия или почивки.

Отидете на излет или разходка сред природата

Моловете и заведенията може да са затворени, но екопътеките и парковете са отворени. Облечете се подходящо спрямо времето навън и си направете една здравословна разходка сред природата.

Използвай технологиите

Те могат да помогнат на теб и детето да се движите повече. Изпробвай някое приложение за фитнес и йога. Ако детето ти е по-голямо, можеш да му предложиш да се включи заедно с теб във виртуалните класове по йога или фитнес, в които участваш онлайн.

Танци

Пусни музика, измисли танц или намери някоя танцова тренировка в YouTube. Децата обичат да танцуват и това е един страхотен начин да ги накараш да се раздвижат.

Правете тренировки, използвайки собствената си тежест

Опитайте се да направите 10-20-минутна сесия от упражнения заедно, която да включва клекове, коремни преси и лицеви опори.

Скачане на въже

10-20-минутното скачане на въже е идеалното упражнение у дома, с помощта но което до повишиш сърдечната честота на детето си и да се раздвижите.

Физическата активност на детето по време на дистанционното обучение е важна за неговото здраве, но твоята също. Направи своята осъзната стъпка към по-добра лична грижа и ефективно възстановяване. Поръчай картите Мама вдъхновява от ТУК си подари едно незабравимо пътешествие към своята по-добра версия!

Подобни публикации

Меню