Вечният въпрос: защо не мога да сваля килограми?

Защо не мога да сваля килограми? Това е вечният въпрос, който си задават повечето жени. Пробваш да обуеш пролетните си панталони и установяваш, че са ти тесни. Знаеше, че имаш да свалиш няколко килограма, но не предполагаше, че положението е “тесни са ми дрехите”. 

Намаляваш храната, започваш да се движиш повече, да пиеш редовно вода, НО успяваш да свалиш САМО един килограм за седмици. Толкова е нечестно! Питаш се: “Защо не мога да свалям килограми?”.

Причина Номер 1

Имаш нереалистична представа колко време ще отнеме отслабването. 

Човек си мисли, че за 2 седмици, максимум месец, отново ще влезе в пролетните панталони и ще свали бързо излишните килограми. Често обаче това са абсолютно нереалистични очаквания. Ако искаш да свалиш 1-2кг мазнини (а не вода) и да задържиш резултата – отдели си 20-30 дена!

Ако искаш да свалиш 4-5 кг – приготви се за поне 2 месеца. Ако са 6-8 кг – 3 месеца и т.н. Става въпрос за здравословно отслабване без лишения и гладуване. И за загуба на мазнини, а не на вода. Иначе можеш да свалиш 1 кг и за една седмица, но дали това ще е загуба на 1 кг мазнини?

Причина номер 2

Страх те е да си признаеш колко слаба всъщност искаш да бъдеш!

Казваш си – “Искам да сваля само 2-3 кг”, но тайно се надяваш да са 7-8 кг. Дори не смееш да си го помислиш и да го изречеш на глас, защото те е страх, че целта ти е недостижима. Страх те е, че околните ще те съдят за твоето решение. Страх те е, че отнеме много време. Страх те е, че ще те съдят, защото искаш да приличаш на “кльощава инстаграм инфлуенсърка”. 

Какъвто и да е страхът ти “хвани го”. “Хвани го” и не го пускай. Признай пред себе си колко килограма искаш да свалиш. Как би искала да изглеждаш и докато не го постигнеш не се отказвай! 

Причина Номер 3

Не си постоянна в следването на режим

Виждаш, че килограмите лека-полека падат надолу и то сравнително бързо. Особено първите една-две седмици и си казваш – ааа, супер. Лесно е. Започваш да се отпускаш – пропускаш тренировка, прекаляваш с храната и бързо губиш мотивация. Започваш да се чудиш защо не можеш да отслабнеш.

Причина номер 4

Не си постоянна в следването на конкретен режим

Вече има толкова много информация и си изпробвала почти всичко. Решаваш, че ще пробваш режима на Мимето от 3ия етаж, защото е постигнала супер резултати. Но влизаш бързо в “Причина 3” и се отказаваш. Решаваш, че ще смениш режима, защото този определено не работи за теб. Но той не работи, просто защото не му даваш необходимото време.

Така или иначе знаеш, че режимите и ограниченията не работят. Или имат ефект, но той е краткотраен. След като решиш колко килограма точно искаш да свалиш и го признаеш пред себе си, започни да променяш навиците си.


“Ние сме роби на своите навици. Промени навиците и ще промениш живота си.” – Робърт Кийосаки 

Това е най-трудната част от пътя на промяната. Да промениш навиците си. Отнема време. Когато обаче го направиш постепенно, седмица по седмица и в подходяща компания, то промяната се случва неусетно.

За да помогнем на жените да се възстановят ефективно след раждането създадохме онлайн програма “Не на диастазата”. Целта на програмата е освен да прибереш корема си, да си създадеш трайни навици за движение и осъзнато хранене, за да не се чудиш повече “Защо не мога да отслабна?.

Ако все още не си се възстановила напълно след раждането си и имаш коремче, диастаза, болки в кръста, килограми за сваляне и нужда от повече тонус и енергия е време да се погрижиш и за себе си. Няма да има по-подходящ момент от този, защото с порастването на детето нуждата му от твоето внимание ще се увеличава.

На 18 март 2024 година ще започне следващото издание на програма “Не на диастазата”.

Запиши се сега и ще получиш като подарък достъп до 2 материала:

  • 5 упражнения за по-добра стойка, които ще ти помогнат да прибереш диастазата и
  • книжка със съвети за храненето за възстановяване след раждането.

Програмата е изцяло онлайн и може да се изпълнява отвсякъде и в удобно за теб време.
Достъпът до материалите е неограничен във времето. 

Можеш да вземеш и пакет с включена програма “Секси дупе = здрав таз” на цена от 40 лева (вместо за 69 лева).  Така ще можеш да стартираш своето възстановяване веднага, защото ще получиш достъп до материалите от програмата за тазово дъно след финализиране на поръчката си. Програмата съдържа упражнения и менюта за хранене. 

Направи своята осъзната стъпка към по-добра лична грижа и ефективно възстановяване. Подари си едно незабравимо пътешествие към своята по-добра версия.

Не отлагай повече грижата за себе си. Запиши се сега и започни веднага с възстановяването си след раждането.
Програмата за тазово дъно стартира веднага и може да я изпълняваш до началото на програма “Не на диастазата”.

Научи повече за програмата и се запиши тук.

Меню