Трикове за красота от заети майки

Да намериш време за разкрасяване, когато имаш деца и си заета майка, е истинско предизвикателство. Затова помолихме няколко динамични майки да споделят своите бързи трикове за красота. От лечебни процедури през нощта до най-обикновени гримове, от този блог ще получиш полезна информация, от която всяка майка може да се възползва.

Дарина: Залагам на естествения маникюр

Да се откажа от лака за нокти върху пръстите на ръцете и краката ми беше едно наистина добро решение. Израсналите ми нокти с лак върху тях бяха най-болезненото нещо, което трябваше да гледам. Вече се грижа за маникюра си съвсем сама. Залагам на естествения вид на ноктите ми. Оказа се, че за да изглеждат добре е достатъчен един пласт заздравяващ лак. Това решение улесни живота ми много. А и ми спести парите, които давах за маникюр всяка седмица.

trikove-za-krasota-ot-zaeti-majki

Валерия: Събуди очите си с очна линия

Всяка от нас си има трикове за красота, които ѝ вдъхват увереност и самочувствие. Един от моите е внимателното поставяне на очна линия. Странното е, че без нея се чувствам някак … гола. Откакто станах майка, открих, че очната линия има двойно действие: прави вида ми по-спретнат, а също така прикрива следите от липсата на сън.

trikove-za-krasota-ot-zaeti-majki

Яна: Използвай кокосово масло преди лягане 

Пристрастена съм към кокосовото масло. Веднъж седмично го нанасям върху косата си, като това си е своеобразно кондициониращо лечение за една нощ. На следващата сутрин имам най-меката коса на света!

trikove-za-krasota-ot-zaeti-majki

Виктория: Овърнайт плитки

Като заета майка и аз имам своя трик за красота. Всяка вечер преди лягане сплитам косата си на френска плитка. Така на следващата сутрин се събуждам с къдрици и няма нужда да увреждам косата си с преса или маша. Обикновено слагам в корените си сух шампоан или спрей за обем. Въпреки че косата ми не е толкова гъста, за сметка на това е доста дълга, така че отнема цяла вечност да й придам желаната форма. Този трик ми спестява време сутрин, когато съм изцяло ангажирана с моите 2-годишни близнаци.

trikove-za-krasota-ot-zaeti-majki

А ако имаш нужда от цялостно презареждане, включи  се в програмата “Мама презарежда” и ние ще ти покажем няколко полезни начина, по които да възвърнеш енергията си: https://mamasum.bg/mama-prezarezhda/

Подобни публикации

Меню