Готова ли си да влезеш във форма?

Наближава лятото и сигурно искаш да влезеш във форма. С първите пролетни птици и лекото затопляне се сещаш, че би искала да свалиш няколко килограма. Усещаш обездвижването покрай карантината с всяка една клетка от тялото си. Готова си да се захванеш с какъвто и да било спорт. Дори просто да бягаш САМА в парка, но да се движиш.

Духът ти може би е готов, но дали тялото ти е готово за това?

gotova-li-si-da-vlezesh-vuv-forma-mama-sum

Знаеш как след дълго обездвижване с гипс или контузия се препоръчва 5 седмици рехабилитация преди да започнеш с по-интензивни натоварвания и да се опиташ да влезеш във форма. Защо тогава решаваш, че можеш просто ей така да скочиш от леглото и да започнеш да бягаш, да играеш тенис или да практикуваш йога. 

Отиваш да бягаш в парка. Бягаш една седмица и започва да те боли коляното.
Започваш йога. На втората седмица започва да те боли кръста.

Плуването е най-безопасно. Но защо и от него те боли кръста?

И така отново се обездвижваш, защото си контузена и не можеш да практикуваш избрания спорт. До следващия път, докато отново не “чуеш” вика на клетките ти за движение. Отново започваш, без подготовка, контузваш се и отново се заседяваш.

След продължителното обездвижване от карантината, след заседяването в къщи и затворените зали, тялото има нужда от рехабилитация. Има нужда малко да наместиш частите му, за да на се стига до травми и контузии. 

ПРИМЕР

От обездвижване и седене на стол се скъсяват мускулите на краката. Това води до “издърпване” на коляното на горе. А когато коляното (или която и да било става) не си е на мястото това води до излишно търкане между ставите. Търкането води до нагряване. Нагряването до възпаление. Добре дошла болка!

gotova-li-si-da-vlezesh-vuv-forma-mama-sum

КАКВО Е РЕШЕНИЕТО 

Поинтересувай се от анатомична позиция на тялото и ресторативно движение. Това е цялостна система, която ще ти помогне да подредиш и върнеш тялото обратно в неговата анатомична позиция, за да можеш отново да се товариш на воля, без риск от травми и контузии. 

gotova-li-si-da-vlezesh-vuv-forma-mama-sum

Ако вече си сигурна, че искаш да се погрижиш за себе си се запиши за нашата онлайн програма “Мама е права”. След нея ще можеш уверено да започнеш с интензивни натоварвания и да постигнеш желаната форма.

Онлайн програма “Мама е права” ще ти помогне да “събудиш” тялото си и да се погрижиш за стойката си по правилния начин. Тя продължава 5 седмици и ще ти помогне да изправиш тялото си и да се освободиш от досадните болки и схващания.

Запиши се сега с 30% отстъпка и започни програмата веднага.
Като подарък ще получиш и достъп до:

  • видео с 2 упражнения и

  • видео клас по ресторативно движение с Ваня Висарионова.

Запиши се сега ТУК.
Меню