4 излишни бебешки вещи, които всяка бъдеща майка купува

Спонтанните покупки са част от ежедневието ни без значение дали сме бъдеща майка или не. При бъдещите майки най-често това са бебешки вещи, от които на практика не се нуждаем. Всяка от нас познава чувството на еуфория, което те завладява, щом прекрачиш прага на магазина. Обиколила си го едва на половина, а пазарската ти чанта е вече пълна, или се прибираш у дома и осъзнаваш, че действително не се нуждаеш от 2/3 от нещата, които купи днес.

mama-sum-bebeshki-weshti-spontanni-pokupki-bydeshta-majka

Еуфорията от пазаруването е несравнима с тази от новината, че си бременна, но и в двата случая тя може да провокира спонтанност по отношение на покупките. Сигурни сме, че като бъдеща майка искаш да осигуриш на бебето си всичко – от закупуването на бебшки вещи, които да задоволят потребностите му до разнообразни и непрактични джунджории, които в последствие събират прах или дълго почиват в шкафа, докато не ги изхвърлиш.

Бебешки обувки

Новороденото ти бебе не може да се движи много, камо ли да се разхожда навсякъде, така че обувките определено спадат към излишните бебешки вещи. Колкото и очарователни да са, тези малки пантофки рядко остават на краката на бебето. Ако се притесняваш, че пръстите на твоето мъниче са студени, заложи поне на обувки със закопчалки, за да не се изхлузват и да ти вършат работа.

Допълнителни възглавници за кошара 

Да, чудесна идея на теория: кой не иска да омекоти студените, твърди стените на бебешкото креватче? Но тези възглавнички могат да се окажат същинска заплаха и да задушат бебето. Американската академия по педиатрия съветва да не се използват, така че можеш да ги задраскаш от списъка си с бебешки вещи, които да купиш.

Дрешки за новородени бебета

Дрешките за новородени са наистина много съблазнителна покупка – те са толкова малки, че няма нещо по-сладко от тях! Но за съжаление са подходящи само за бебета, които са много малки. Като се има предвид скоростта, с която растат, е напълно възможно твоето мъниче да стане прекалено голямо за тях още преди дори да се е родило!

Бебешки одеяла 

Факт: не е нужно да купуваш бебешки одеяла. Твоите съседи, роднини, приятели и колеги ще се погрижат за това вместо теб, обсипвайки те с изобилие от меки завивки за твоето мъниче. Освен ако няма някое конкретно одеяло, което много искаш, не се впускай в излишни покупупки. Довери ни се, така или иначе ще получиш много от тях.

От екипа на “Мама съм” до болка разбираме нуждата ти от пазаруване, защото и за самите нас то е един от начин да разпуснем. Преди да се отправиш към близкия мол, убеди се, че разполагаш с достатъчно място за новите вещи, които предстои да закупиш. А ако просто имаш нужда от презареждане, включи  се в програмата “Мама презарежда” и ние ще ти покажем няколко полезни начина, по които да възвърнеш енергията си: https://mamasum.bg/mama-prezarezhda/

Подобни публикации

Меню