5 идеи за влюбени родители с бебе на Свети Валентин

Тъй като почти всяка минута от деня ти е заета с новите ти задължения на мама, няма причина да се чувстваш гузна, че временно пренебрегваш партньора си. В края на краищата вероятно той е също толкова завладян от еуфорията около бебето, колкото си и ти. Наближаването на Свети Валентин обаче дава на родителите идеалната възможност да припомнят един на друг колко много се обичат.

5-idei-za-vljubeni-roditeli-s-bebe-na-sveti-valentin

Родителските отговорности вероятно са променили отношенията ви. Например, като нова майка вече припадаш при вида на мъжа ти с бебешкото кошче в ръце, а думите, които мечтаеш да чуеш от половинката вероятно са: „Почини си, скъпа, аз ще се погрижа за бебето”. Той от своя страна се разтапя, виждайки жената, която обича, в новата й роля на майка.

Подкаст Мама говори: Има ли с*** след децата?

Ако все още не си готова да оставиш бебето си с детегледачка, за да излезете на среща, не се страхувай – ето няколко чудесни идеи, които ще ти помогнат да пресъздадеш романтичната  атмосфера на празника у дома:

Времето за празнуване не е само през нощта

Романтиката цъфти и през деня. Това означава, че можете да празнувате в името на любовта през целия ден. Започни го с романтична закуска в леглото. Палачинки във формата на сърце, ягоди и любимите топли напитки, поднесени в комплект тематични чаши. Разбира се, вероятно ще трябва да ядеш палачинките с бебе в едната си ръка, но не забравяй, че любовта е безгранична.

5-idei-za-vljubeni-roditeli-s-bebe-na-sveti-valentin

Подаръци

Сигурно ти изглежда малко несправедливо, че трябва да му купиш подарък, когато вече си го дарила с най-великия дар, който лично си отглеждала в себе си цели девет месеца. Вероятно се влюбваш отново и отново в партньора си от появата на бебето. Но си толкова заета да бъдеш мама, че не разполагаш със същото време за връзката си. Не е нужно подаръкът да бъде нещо голямо и скъпо. Достатъчно е да напомни на партньора ти колко много го обичаш!

5-idei-za-vljubeni-roditeli-s-bebe-na-sveti-valentin

Семеен спомен

Бебето ти има най-сладките, най-меките и очарователни крачета и те могат да ти помогнат при направата на подарък за любимия. Има толкова много идеи за подарък за Свети Валентин, от картичка със сърдечно послание, която можеш да направиш у дома, до керамичен отпечатък от крачетата на бебето. Не е нужно да струва цяло състояние, дори една обикновена снимка бебето с размер, подходящ за портфейл, може да бъде идеалният подарък.

5-idei-za-vljubeni-roditeli-s-bebe-na-sveti-valentin

Обяд

Едно от най-готините неща при бебетата е, че те са доста лесни за транспортиране. Ако не си готова да оставиш бебето си на детегледачка, вземи го с вас на Свети Валентин. Организирай обяд в любимия си ресторант и се наслади на времето с любимите ти хора без излишното присъствие на други влюбени двойки около вас. Сигурни сме, че те ще са там чак за вечеря.

5-idei-za-vljubeni-roditeli-s-bebe-na-sveti-valentin

Романтика 

Изборът на терен е от особена важност при съставянето на всеки план за Свети Валентин. Ето защо в ресторантите има отделни малки кътчета, приглушена светлина и романтична музика.
Добрата новина е, че всичко това е много лесно да се направи и у дома.

5-idei-za-vljubeni-roditeli-s-bebe-na-sveti-valentin

Така че, подреди дома си, разчисти огромното количество бебешка бъркотия, която се е натрупала, а твоят партньор може да ти помогне, като подреди и запали свещи из стаята. Дори няколко чаени свещи, поставени около телевизора и върху перваза на прозореца могат да създадат романтична атмосфера.

И защото екипът на Мама съм знае, че ще искаш да зарадваш не само половинката, но и бебето, не пропускай да разгледаш нашата рубрика Мама готви. Там можеш да откриеш няколко интересни рецепти, с които да зарадваш своето мъниче.

Подобни публикации

Меню