Изпъкнало коремче? Провери гръбначния стълб

И ти ли си от тези момичета, които са слаби, но имат изпъкнало коремче. Каквото и да правят, колкото и да гладуват и спортуват, коремчето стърчи напред.

За съжаление много жени имат изпъкнало коремче и търсят упражнения за прибиране на изпъкналото коремче, които да им помогнат да изглеждат по начина, по който искат, но всъщност причината може да се крие другаде.

Чувала ли си за значението на стойката и плоския корем?

mama-e-prava-izpravi-se

Знаеш ли какво е правилна стойка?

Неутрална, анатомична стойка е тази при която има една права линия от глезена, през средата на коляното, средата на таза, рамото и ухото (графиката най-вляво).

Обърни внимание и сравни най-лявата и най-дясната графики. Виждаш ли как на най-лявата графика, където жената е нарисувана в нейната анатомична позиция коремът е плосък? И сега виж най-дясната графика – изпъчен гръден кош и таз завъртян напред, които избутват коремчето напред и надолу и по този начин чисто визуално изпъкналото коремче се прибира. 

Значи, решението би било да изправиш гръбначния стълб, нали? Но за да изправиш гръбначния стълб, нека първо да помислим какво го е изкривило и дали ежедневно не пречиш на тялото си да бъде в най-добрата си форма.

Обикновено всеки човек се ражда с естествена стойка, но вследствие на начина на живот, който имаме, стойката се променя и деформира. Това е една от причините за наличието на изпъкнало коремче.  

izgurbvaneto-decata-izpravi-se
Какво оказва влияние върху нашата стойка и формата на гръбначния стълб?

1. Колко се движим – за съжаление водим все по-обездвижен начин на живот. Замислете се колко време прекарвате седнали на стол – във вкъщи, в офиса, в колата, на масата … Едно непрекъснато седене. Ако сте будни 16 часа от денонощието, колко от тях прекарвате в седнало положение? Това заседяване оказва влияние върху мускулите и това води до изкривявания на гръбначния стълб. Най-вероятно сте чували, че е добре да се правят по 10 000 крачки на ден. Реално това са около един час и 20 минути. За някои хора са много, за други малко, но ако си поставим за цел е възможно да се правят дори и градски условия. Повече идеи за ходенето можете да чуете тук

2. Какви дрехи и обувки носим – нормално е всички да носим обувки. Но защо трябва обувките да бъдат с токчета? Не само при жените, но и мъжете вече ходят с леко повдигната пета. Повдигнатата пета играе ролята на гипс, в който тялото ни прекарва минимум 8 часа на ден. Нищо чудно, че след това прасците ни са скъсени и ни боли кръста. Това отново води до изкривяване на гръбначния стълб.  

3. В каква среда живеем – ако не можем да се движим и да бъдем активни в ежедневието си, то поне бихме могли да направим дома си динамичен. Обикновено дори и когато се приберем у дома сядаме на стол или лягаме на дивана. Това отново води до изменения в гръбначния стълб.

Ако искаш да имаш плоско вместо изпъкнало коремче, погрижи се за стойката си. Изправянето се случва чрез упражнения и осъзнати промени в ежедневието. Опитай се да промениш гореспоменатите причини и след това намери подходящи упражнения за изправяне на гръбначния стълб. 

Добрата новина е, че има много ефективна програма за изправяне на гърба “Мама е права”, която е изцяло онлайн и само за 5 седмици ще постигнеш страхотни резултати. Можеш да видиш няколко впечатляващи трансформации на момичета, участвали в онлайн програма за възстановяване на правилната стойка – ТУК и ТУК.

Онлайн програма “Мама е права” ще ти помогне да “събудиш” тялото си и да се погрижиш за стойката си по правилния начин. Тя продължава 5 седмици и ще ти помогне да изправиш тялото си и да се освободиш от досадните болки и схващания.

Запиши се сега с 30% отстъпка и започни програмата веднага.
Като подарък ще получиш и достъп до:

  • видео с 2 упражнения и

  • видео клас по ресторативно движение с Ваня Висарионова.

Запиши се сега ТУК.
Меню