Не си дефектна и промяната е възможна

“Гръдният ми кош винаги така е стърчал” – много момичета смятат, че е нормално гръдният им кош да стърчи. Още от малки се радват да видят, че им стърчат ребрата, защото това обикновено е показател, че са слаби. Това ги радва, повдига им самочувствието и може би чисто подсъзнателно започват да се изпъчват още повече, за да имат още-по щръкнали ребра.

nepravilna-stoika-dete-mama-e-prava

Нормално ли е обаче, това щръкване на ребрата? 

Теоретично, не. Ако погледнем един скелет в учебника по анатомия ще видим, че ребрата са ориентирани надолу към таза и нищо не стърчи. Това, че нещо ти стърчи е само доказателство, че тялото е ковко като злато и ще отиде там накъдето го насочиш.

Тук е добре да сложим една снимка на скелет, на който се вижда къде е гръдния кош.

nepravilna-stoika-mama-e-prava

 

Реално не е ок ребрата да са щръкнали. Чудиш ли се вече защо? Причините са няколко:

  • нарушава се работата на всички органи, които се намират вътре в гръдната кухина;
  • получава се излишен натиск върху прешлените на гръбначния стълб, което води до болки;
  • създава се излишно напрежение върху коремната стена, а това в определени ситуации може до доведе до диастаза (повече за диастазата можеш да прочетеш тук).

Щръкналите ребра не са дефект, не са нещо нормално и определено заслужават да им обърнеш внимание. Без значение на колко години си, промяната е възможна. Не е необходимо да си сменяш работата и да започнеш да тренираш всеки ден. Изправянето на гръбначния стълб и прибирането на гръдния кош са възможни с няколко лесни упражнения и осъзната промяна на един, два ежедневни навика. Можеш да се убедиш сама от резултатите на участнички в нашата онлайн програма Мама е права – ТУК.

rezultat-mama-e-prava-izpravi-se-stoika

Ако имаш нужда от лесни упражнения за цялостно изправяне на тялото, включи се в онлайн програмата “Мама е права”.

Онлайн програма “Мама е права” ще ти помогне да “събудиш” тялото си и да се погрижиш за стойката си по правилния начин. Тя продължава 5 седмици и ще ти помогне да изправиш тялото си и да се освободиш от досадните болки и схващания.

Запиши се сега с 30% отстъпка и започни програмата веднага.
Като подарък ще получиш и достъп до:

  • видео с 2 упражнения и

  • видео клас по ресторативно движение с Ваня Висарионова.

Запиши се сега ТУК.
Меню