Защо стойката има значение?

В днешната публикация ще те запознаем с една от участничките в нашата онлайн програма “Мама е права” – изправи се и ти. Повечето момичета се записват в програмата, защото искат да се изправят, боли ги гърба или НЕ харесват как изглеждат. 

Изправянето на гръбначния стълб и стойката е само една малка, видима част от резултатите. Ползите за тялото и духа са много повече и са нещо, заради което всеки трябва да помисли да се погрижи за стойката си.

Разгледай снимките ПРЕДИ-СЛЕД на една от участничките.

rezultat-mama-e-prava-izpravi-se-stoika

Видимо има подобрение в стойката. Гърбът и раменете са по-изправен, а извивката в кръста е по-малка.

Сега обърни внимание на още няколко детайла:

  1. Коремът изглежда по-прибран и по-стегнат. Участничката казва, че на снимката след е дори 1.5кг повече.
  2. Леката двойната брадичка от снимката преди е изчезнала на снимката след.
  3. На снимката преди дупето е завъртяно навътре, а на снимката след понеже тазът е в неутрална позиция дупето е с естествени овални форми.

Има и невидими резултати, за които никой не се сеща, че може да се получат в следствие на изправянето на гръбначния стълб и стойката.

  1. Подобрено храносмилане – когато има изкривяване на гръбначния стълб, това води до излишно неестествено притискане на вътрешните органи, което нарушава тяхната функция. Това може да води до проблеми с храносмилането. 
  2. Подобряване на дишането – излишната извивка в горната част на гърба, позната като хипер кифоза ограничава обема на белите дробове. Това нарушава дишането.
    За да разбереш за какво става въпрос, направи следния тест – изпъчи гърдите напред и си поеми дълбоко въздух. Наблюдавай къде отива въздуха и къде в тялото ти има движение. След което отпусни гръдния кош и отново си поеми дълбоко въздух. Усещаш ли разликата? При второто дишане с отпуснат гръден кош използваш не само предната част на диафрагмата, но целият ѝ обем. По този начин дишането става по-пълноценно и храниш клетките си с повече кислород.
  3. Повече енергия – когато изправиш гръбначния стълб, позволяваш на всички органи и системи в тялото да работят оптимално. Това оказва влияние върху нивата на енергия в тялото. Освен това чисто психологически, когато си по-изправен това влияе на настроението и самочувствието ти.

И освен всичко това, изправеният гръбначен стълб и неутралната стойка ще забавят дегенеративните процеси в тялото. Какво по-хубаво от това. Всеки човек иска не просто да живее по-дълго, но да живее пълноценно –  да се движи, да диша свободно и да чувства лекота в тялото си. Стойката има значение и един от основните фактори за здрав дух в здраво тяло.

Ако имаш нужда от още лесни упражнения за цялостно изправяне на тялото, включи се в онлайн програмата “Мама е права”.

Онлайн програма “Мама е права” ще ти помогне да “събудиш” тялото си и да се погрижиш за стойката си по правилния начин. Тя продължава 5 седмици и ще ти помогне да изправиш тялото си и да се освободиш от досадните болки и схващания.

Запиши се сега с 30% отстъпка и започни програмата веднага.
Като подарък ще получиш и достъп до:

  • видео с 2 упражнения и

  • видео клас по ресторативно движение с Ваня Висарионова.

Запиши се сега ТУК.
Меню