Как да запазим магията на Коледа през 2020 г?

Магията е на Коледа е преди всичко в очакването! В украсяването на дома, в избора на подаръци, във вкусните неща, които приготвяме за семейството си или заедно с тях.

Месецът преди Коледа е специален, а тази година можеш да го направиш още по-специален като се включиш в нашия пред-Коледен Фейсбук маратон: “Мама готви”.

Какво ще правим?

Разбира се, ще готвим! Всеки ден ще приготвяме вкусни, цветни и празнични рецепти. Рецептите са специално подбрани ,за да са бързи и лесни за приготвяне, да включват сезонни и полезни храни.

Тематично ще разделим маратона на 4 части. През първата седмица ще направим един модерен прочит на коледната кулинарна традиция. Ако не обичаш да пълниш чушки и да навиваш сърмички, ще ти дадем идеи за други празнични ястия, които се приготвят доста по-лесно и ще ти станат любими! През втората седмица ще правим подаръци. Подаръци, които става за хапване и можеш да изпратиш на близки и приятели, с които няма да се видите за празника или просто да им подариш лично. Третата седмица е посветена на децата и ще правим чудни лакомства за тях или заедно с тях. А през последната седмица ще обърнем внимание на по-свежи и леки рецепти, така че да не прекаляваме с калориите през празничните дни.

Всяка седмица ще има възможност да си побъбрим на живо в затворената Фейсбук група, да готвим на живо в Zoom и да си разменяме идеи за любими коледни филми/книги/музика в групата. Ще има и седмични предизвикателства с награди, осигурени от наши партньори. Подготвили сме и други изненади за да поддържаме настроението и коледния дух!

Защо да се включиш?

Естествено, защото обичаш Коледа и може би

защото обичаш да готвиш. Но дори да не си запален кулинар, ти обещаваме, че ще те изкушим и вдъхновим да готвиш през този месец! Още повече, че готвенето в нашия маратон яма да е досадно задължение, а артистично преживяване!

И още, защото ще срещнеш много други сродни души, които обичат този празник и искат да са част от общност, която взаимно се вдъхновява и пази жив духа на Коледа дори в особена година като тази.

И най-вече, защото колкото и особена да е тази година, за нашите деца тя ще е една година от тяхното детство! Те може да не запомнят ковид вируса, ограниченията и маските, но ще запомнят, ако готвите заедно, ако печете коледни бисквитки, ако правите смешни снежни човеци, ако имате коледно настроение! А в маратона ще откриеш вдъхновение за всичко това!

Как да се включиш?

Маратонът стартира на 21 ноември и ще продължи до 20 декември. Можеш да се включиш като се регистрираш за участие ТУК! Направи го сега и подари на себе си и близките един вълшебен и вкусен месец!

Запиши се тук на промоционална цена сега!

Мама ще готви. А ти?

 

Подобни публикации

Меню