Със стихове и игри сезоните научи

“Със стихове и игри сезоните научи”
Това е заглавието на тематична детска книжка с интересни развиващи детски игри

detska-knijka-stihove-sezoni

Всеки от нас има любим сезон и любимо време в годината, което го изпълва и му носи успокоение. Децата обичат всеки сезон, защото откриват по нещо любимо навсякъде и търсят хубавите неща, които често възрастните не забелязват. Разбира се и те може би имат любимо време и често питат родителите  учител, логопед и т.н./ кога ще настъпи то. Точно тази цветна и занимателна  детска книжка със стихотворения и игри запознава най-малките читатели с промените на сезоните и характерните за тях явления.

В търсене на храна

Чува се шумът в гората
на животните и на листата.
Всички тръгнали са да намират
и храна да си събират.

Ежко круши и ябълки товари,
Мравчо трохи и той, където свари,
Мечо събира сладкия медец,
всеки се труди, освен стария щурец.

detska-knijka-stihove-sezoni

Детската книжка съдържа 12 авторски стихотворения като има по 3 за всеки сезон. Поетичните текстове имат благоприятно влияние върху децата и обогатяват техният пасивен и активен речник. Този тип текстове, независимо дали се четат, само се слушат или се повтарят, дават възможност на децата да запаметяват по-лесно информация. Заучаването наизуст може да тренира техните паметови умения. Също така освен благоприятно влияние при деца без нарушения има и при деца със заекване, като може да се работи /тренира/ и с деца с артикулационни и езикови нарушения.  Всеки текст е онагледен с подходяща цветна илюстрация за по-точна представа за разглежданото годишно време. След това се включват така наречените развиващи игри, които разнообразяват дейността на децата и същевременно ги забавляват. Игрите включени тук влияят в полза на фината моторика, мислене и внимание. За всички малки художници и творци книжката предлага безцветни картини за оцветяване и приложение за рязане, сглобяване и лепене. Всичко това отново обогатява детското въображение и моторика, както и развива някои праксисни и гнозисни умения.

Книжката “Със стихове и игри сезоните научи” събира в себе си всичко необходимо за опознаването по лесен и достъпен начин на годишните времена. Така децата могат да се учат и творят едновременно. Пролет, лято, есен, зима забавление ще има!

Можете да научите повече за книжката, както и да я поръчате тук.

Подобни публикации

Меню