Коремът сутрин и вечер

Забелязала ли си, че сутрин коремът ти изглежда много по-добре, отколкото вечер? Това е така, защото обработваме водата и храната през нощта. През нощта ние губим вода през кожата си, също така докато издишваме влагата и чрез функции като изпомпването на кръв и работата на вътрешните органи.

Освен това не сме приемали нищо дълги часове, през които храната и течностите са се усвоили от храносмилателната ни система, така че коремът ни е плосък. Ако се чудиш обаче, защо в края на деня е подут, ето някои от причините:

Хранителни навици

Грабването набързо на нещо от хладилника или твърде бързото ядене могат да причинят подуване на корема. Опитвай се да отделяш достатъчно време на храненето, да седнеш спокойно и да му се насладиш. Храни се осъзнато! Освен това, тялото ни реагира по различен начин на определени храни (чувствителност, непоносимост, алергия). Например плодовете, яйцата и млечните продукти често причиняват по-силно подуване на корема.

Питейни навици

Избягвай газираните напитки и пий бавно, за да не поглъщаш въздух. Съсредоточи се да гълташ на малки, но чести глътки, за да избегнеш чувството за подуване.

Стойка

Много майки вършат голяма част от дейностите си в прегърбена позиция – взимат и носят бебето, поставят столчето за кола в колата, кърмят, сменят пелени, бутат количката и други. Работещите майки често се прегърбват над бюрото си. Лошата стойка води за подуването и отпускането на корема. Затова е добре да обърнеш внимание на ежедневната си стойка, особено докато ядеш. Правилната стойка допринася за задържане на много по-малки количества газ в сравнение с прегърбената.

Тесни дрехи

Носенето на тесни панталони и дънки може да ти създаде усещане за подуване заради натиска върху корема. Причината е, че се повишава вътре-коремното налягане, както и дискомфорта, което може да причини подуване на корема. Притискането на коремната стена предотвратява появата на нормалните „почистващи вълни“. А когато движението в червата не може да се осъществи, храната застоява и започва да ферментира, причинявайки газове и подуване.

Слаби коремни мускули

Дълбоките коремни мускули поддържат нашите органи. Но гравитацията си казва думата през целия ден, карайки ги да се разтегнат малко и да се отпуснат, което от своя страна води до увисване на абдоминалното съдържание надолу и навън. Укрепването на вътрешните мускули чрез коремни дихателни техники и упражнения ще помогне!

Стрес

Това, което се случва в главата ти, може да има също толкова голямо влияние и върху червата ти. Стресът оказва огромно влияние върху храносмилателната ни система. Той може да промени начина, по който дишаме и начина, по който храносмиламе, което пък води до подуване на корема. Много е важно да НЕ се самообвиняваш. Напълно нормално и естествено е коремчето ти да изглежда различно сутрин и вечер. Все пак, ако много те дразни и искаш и вечер да е малко и плоско, следвай препоръките горе – храни се осъзнато, пий БАВНО, погрижи се за стойката си, носи удобни дрехи, стегни коремните си мускули и се опитай да ограничиш стреса в ежедневието си. Знаем, че звучи сложно. Харесай си една от препоръките и се опитай да я следваш за една седмица. След това си харесай друга препоръка и пробвай и нея. Така неусетно ще промениш навиците си и ще можеш да носиш рокля по тялото дори късно вечерта, без да трябва да гладуваш цял ден.

За да помогнем на жените да се възстановят ефективно след раждането създадохме онлайн програма “Не на диастазата”. Целта на програмата е освен да прибереш корема си, да си създадеш трайни навици за движение и осъзнато хранене.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ:

Плосък корем на един клик разстояние!

Тренировка за топене на килограми и целулит

5 практики по ресторативно движение + ВИДЕА

Ако все още не си се възстановила напълно след раждането си и имаш коремче, диастаза, болки в кръста, килограми за сваляне и нужда от повече тонус и енергия е време да се погрижиш и за себе си. Няма да има по-подходящ момент от този, защото с порастването на детето нуждата му от твоето внимание ще се увеличава.

На 18 март 2024 година ще започне следващото издание на програма “Не на диастазата”.

Запиши се сега и ще получиш като подарък достъп до 2 материала:

  • 5 упражнения за по-добра стойка, които ще ти помогнат да прибереш диастазата и
  • книжка със съвети за храненето за възстановяване след раждането.

Програмата е изцяло онлайн и може да се изпълнява отвсякъде и в удобно за теб време.
Достъпът до материалите е неограничен във времето. 

Можеш да вземеш и пакет с включена програма “Секси дупе = здрав таз” на цена от 40 лева (вместо за 69 лева).  Така ще можеш да стартираш своето възстановяване веднага, защото ще получиш достъп до материалите от програмата за тазово дъно след финализиране на поръчката си. Програмата съдържа упражнения и менюта за хранене. 

Направи своята осъзната стъпка към по-добра лична грижа и ефективно възстановяване. Подари си едно незабравимо пътешествие към своята по-добра версия.

Не отлагай повече грижата за себе си. Запиши се сега и започни веднага с възстановяването си след раждането.
Програмата за тазово дъно стартира веднага и може да я изпълняваш до началото на програма “Не на диастазата”.

Научи повече за програмата и се запиши тук.

Меню