Въведение в хюман дизайн

Мама знае.
Мама знае най-добре.
Мама знае най-много.
Мама знае какво е времето навън, коя е любимата рокля и как да предизвика усмивка.
Мама знае кога е най-подходящото време за лягане.
Мама знае най-хубавите приказки. И най-хубавите песнички.
Мама май знае всичко. За всеки.

Време е мама да узнае и нещо повече за себе си!

В тон с цялостната визия и мисия на програмата, моята цел е да мотивирам съвременните майки да си осигурят един пълноценен и щастлив живот с помощта на системата хюман дизайн. Тази все още нова система за себепознание ни помага да научим повече за нас самите, за силните ни страни, за желанията ни. Помага ни с лекота да вземаме решенията в живота си – от ежедневните до съдбоносните, и така, че да бъдем коректни към себе си. Но не само! Хюман дизайн може да направи същото и за нашите деца, а и за всички наши близки. Да ни даде повече яснота за техните силни страни, за областите, в които имат нужда да ги подпомагаме, за техния начин на вземане на решения.

Хюман дизайн е наука за диференциацията.

Тя показва, че всеки от нас има индивидуален, автентичен Аз и уникален път, по който вървим в живота си. Дава ни информация за нашата лична стратегия за вземане на решения, както и за вътрешния ни авторитет, който ни насочва по коректната за нас траектория в живота. И още нещо! Хюман дизайн ни дава знания и за това как сме устроени да общуваме.

Сигурно си забелязала колко е различно общуването ти с различните хора около теб! Това е така, защото освен вербално и чрез действия, ние си общуваме посредством нашите аури. Преплетат ли се две аури, ние вече си влияем и имаме енергийно взаимодействие. Но ако знаем кои сме ние и как сме устроени да функционираме, общуването става много по-различно. Защото е много по-осъзнато.

Има нещо особено ценно за родителите на две и повече деца.

И като майка на две момичета, аз лично го изпитах. Това нещо се нарича „спокойствие“. Не че ежедневието ми е спокойно, нищо подобно! Но съм спокойна в старанието си да дам на двете си деца различното, това от което всяко от тях има нужда. Различното. До болка са ми познати тревогите по отношение на това дали даваме еднакво време, внимание и любов на всяко от децата си. А то просто няма как. Как да дадем еднакво, като децата са с различни нужди, желания и потенциал? И защо да го правим? Точно обратното – когато им дадем различното, според тяхната индивидуалност, едва тогава ние бихме могли да сме еднакво щастливи и спокойни по отношение на всяко от децата си.

Автор: Лили Манолова

***

Прочети още:

Силна година за силните жени

Подобни публикации

Меню