„Приказки от вълшебната гора“

Няма четящ човек, чиято първа среща с книгите да не е минала през ръцете на мама. Приказки, стихчета, Пипи, Том Сойер, „Малкият принц“ и прочее. Всички книжки ни показва първо мама.

Ето защо избрах да ти представя поредица, която преди години ми четеше моята майка. Запознай себе си и дечицата си с „Приказки от вълшебната гора“ .

Първоначално вниманието грабват илюстрациите на Тони Улф. Притегля т силно, завъртат и омагьосват, още преди да прочетете и дума. Те са пъстри, очарователни и крият възхитителни детайли. След това се редят история след история за вълшебните горски обитатели – джуджета, великани, феи, вълшебници, елфи, дракони и разбира се – различни животинки, не по-малко магически. Текстът е на Питър Олейноне и звъни приятно, като песен на птичка.

              

Всички приключения, през които ще минете с детето заедно с веселите герои, са забавни и поучителни. На страниците на тези книжки ще се срещнете с намръщения гарван Гаро, джуджето Джелсомино, великаните Червенобрадко, Белобрадко и Чернобрадко. Ще присъствате на рицарски турнир, конкурс за торта, ще научите що е то тиквохвъргачка  и изобщо въображението ви няма да престане да работи.

prikazki-ot-vulshebnata-gora

Поредицата се предлага от издателство „Фют“ и може да си я набавиш тук:

https://www.fiut.bg/gorskite-zhivotni-bosko-omajnijat-svjat-na-toni-ulf.html

Подобни публикации

Меню