В добра физическа форма по време на бременността

Добрата физическа форма е нещо силно желано, независимо дали сме жена или мъж, дали сме с деца или без, дали сме на 20 или 40 години. Стремежът да бъдем здрави вътрешно и външно е хубаво да ни съпътства през целия ни живот. Периодът на бременност при дамите не прави изключение.

Ето ти 3 причини защо да си в добра физическа форма:

Издръжливост при раждането

Разбира се, че при всяка жена раждането е различно, но ако си в добра физическа форма, ще откриеш неподозирани сили дори след часове контракции. Издръжливостта във фитнеса се отплаща, когато дойде моментът за напъване. Мускулите ти са научени какво да правят и няма да те предадат в този важен момент.

Бързо завръщане към упражненията

Ако си претърпявала операция или си имала счупен крайник, знаеш колко време минава без да можеш да извършваш каквото и да било физическо упражнение. Но ако преди това си поддържала добра физическа кондиция и регулярно си правила упражнения, то завръщането към тях е в пъти по-лесно когато оздравееш. Същото е и с бременността. Разбира се, че физическите дейности са по-облекчени, но все пак е важно да ги има. И същевременно ще ти е много по-лесно да ги изпълняваш, когато тялото ти е свикнало да тренира.

Справяш се с безсънните нощи

Трудното заспиване и събуждането през нощта са нещо нормално по време на бременността. Физическата активност и поддържането във форма обаче, намаляват тревожността и депресията, с които е възможно да се сдобиеш заради тези прекъсвания на съня през нощта. Ако потренираш рано сутрин след ставане или излезеш на разходка на чист въздух, умората ти ще отмине по-бързо.

***


Ако искаш да се грижиш осъзнато за себе си по-време на бременността си с тренировки и пълноценно хранене се запиши в нашата програма “Мама ще съм”. Тя безспорно работи и помага за избягване на дискомфорта по време на бременността, по-лесно раждане и бързото възстановяване след това.

Научи повече за програма “Мама ще съм” тук.

***

Прочети още:

Диастаза и бременност

Носенето на токчета през бременността вреди на теб и твоето бебе

 

Подобни публикации

Меню