Да станеш майка

За всички ни е ясно, че даването на нов живот променя изцяло твоя собствен. За добро, но го променя! Готовността и справянето с новата роля на родител и всички произтичащи от това отговорности са строго индивидуални при всеки. И докато се фокусираме върху новия член на семейството и отдаваме всичкото си внимание и грижа, сякаш забравяме, че още един човек е участвал в раждането – самите ние!

Кой се грижи за новопоявилата се майка, кой обръща внимание на нейното физическо и психическото състояние? Докато за бебетата съществуват ежемесечните лекарски прегледи и грижи, за родилките няма утвърдена практика да протича грижа и наблюдение в следващите месеци. Ако са добре в болницата след раждането, ги изпращат с поздравления вкъщи и нещата приключват. Трябва ли да е така обаче? Ясно е, че тялото на жената се променя още по време на бременността и след раждането за голяма част от тях е много трудно да възвърнат предишния си вид. И не говорим само за естетическия. Основен проблем, който съпътства износването и раждането на дете, е диастазата. Именно това е проблемът, който жените или не отчитат, или не знаят какво да правят с него. И ето тук се къса нишката. Защото след изписването от болницата, няма практика лекар да проследява физическото състояние на новата майка и да я насочва какво да прави. Има разбира се, една консултация след първия месец. Но тя е за да се провери състоянието на матката, да няма кървене и други неща, пряко свързани със самото раждане или операция. А проблемът с диастазата (ако я има) си остава…

Ето защо е важно да се говори за този проблем!

Родилите жени трябва да знаят за него, трябва да бъдат информирани как да разберат дали имат диастаза и най-вече какво да правят с нея. Трябва да имат възможност да получат адекватна помощ и подкрепа, за да преодолеят този физически проблем, преди да се е превърнал в психологически.

Затова създадохме „Не на диастазата“ – специализирана онлайн програма за физически тренировки и пълноценно хранене за възстановяване след раждане.

diastaza-produkt   Ние сме Ваня Висарионова (треньор и специалист по ресторативно движение) и Маги Пашова (нутриционист и блогър) – ценители на здравето, пълноценното осъзнато хранене и движението на тялото. Програмата „Не на диастазата“ ефикасно връща самочувствието и добрата физическа форма на жените. Тя изгражда полезни навици за цял живот за по-добра осъзната двигателна култура и цялостна позитивна нагласа към живота. Целта е да подобриш както физическата форма и външния си вид, така и да съумееш да върнеш хармонията и равновесието на психическа основа. Основните елементи, които включва програмата са:

  • Помага за прибиране на диастазата, стягане на тазовото дъно и възстановяване на добрата форма след раждане.
  • Изгражда полезни навици за движение, хранене, сън и оптимизация на времето, които служат цял живот.
  • Ефектът от програмата е траен и дългосрочен.
  • “Не на диастазата” пести твоето време, защото не изисква посещение във фитнес зала и отнема 10-15 минути на ден.
  • Чрез програмата ставаш част от общност на осъзнати и мотивирани майки, които се вдъхновяват взаимно.
  • Когато полагаш осъзната грижа за себе си, ставаш най-добрия и мотивиращ пример за децата си.
  • Програмата комбинира опита на майки, експерти по хранене и движение и се препоръчва от лекари.

Ние вярваме, че да бъдеш майка, не означава да спреш да се грижиш за своето тяло, да спреш да изглеждаш и да се чувстваш добре, да се харесваш и да бъдеш харесвана. Тъкмо напротив! Имаш двойно и тройно повече основания да го правиш. защото ставаш модел на собствените си деца. Ако искаш някой ден те да се отнасят отговорно към здравето си, да се хранят и да се движат пълноценно, е нужно ти да го правиш днес. Стани част от програмата! Бъди добрият пример! биорезонанс

Ако все още не си се възстановила напълно след раждането си и имаш коремче, диастаза, болки в кръста, килограми за сваляне и нужда от повече тонус и енергия е време да се погрижиш и за себе си. Няма да има по-подходящ момент от този, защото с порастването на детето нуждата му от твоето внимание ще се увеличава.

На 18 март 2024 година ще започне следващото издание на програма “Не на диастазата”.

Запиши се сега и ще получиш като подарък достъп до 2 материала:

  • 5 упражнения за по-добра стойка, които ще ти помогнат да прибереш диастазата и
  • книжка със съвети за храненето за възстановяване след раждането.

Програмата е изцяло онлайн и може да се изпълнява отвсякъде и в удобно за теб време.
Достъпът до материалите е неограничен във времето. 

Можеш да вземеш и пакет с включена програма “Секси дупе = здрав таз” на цена от 40 лева (вместо за 69 лева).  Така ще можеш да стартираш своето възстановяване веднага, защото ще получиш достъп до материалите от програмата за тазово дъно след финализиране на поръчката си. Програмата съдържа упражнения и менюта за хранене. 

Направи своята осъзната стъпка към по-добра лична грижа и ефективно възстановяване. Подари си едно незабравимо пътешествие към своята по-добра версия.

Не отлагай повече грижата за себе си. Запиши се сега и започни веднага с възстановяването си след раждането.
Програмата за тазово дъно стартира веднага и може да я изпълняваш до началото на програма “Не на диастазата”.

Научи повече за програмата и се запиши тук.

Меню