Да станеш майка

За всички ни е ясно, че даването на нов живот променя изцяло твоя собствен. За добро, но го променя! Готовността и справянето с новата роля на родител и всички произтичащи от това отговорности са строго индивидуални при всеки. И докато се фокусираме върху новия член на семейството и отдаваме всичкото си внимание и грижа, сякаш забравяме, че още един човек е участвал в раждането – самите ние!

Кой се грижи за новопоявилата се майка, кой обръща внимание на нейното физическо и психическото състояние? Докато за бебетата съществуват ежемесечните лекарски прегледи и грижи, за родилките няма утвърдена практика да протича грижа и наблюдение в следващите месеци. Ако са добре в болницата след раждането, ги изпращат с поздравления вкъщи и нещата приключват. Трябва ли да е така обаче? Ясно е, че тялото на жената се променя още по време на бременността и след раждането за голяма част от тях е много трудно да възвърнат предишния си вид. И не говорим само за естетическия. Основен проблем, който съпътства износването и раждането на дете, е диастазата. Именно това е проблемът, който жените или не отчитат, или не знаят какво да правят с него. И ето тук се къса нишката. Защото след изписването от болницата, няма практика лекар да проследява физическото състояние на новата майка и да я насочва какво да прави. Има разбира се, една консултация след първия месец. Но тя е за да се провери състоянието на матката, да няма кървене и други неща, пряко свързани със самото раждане или операция. А проблемът с диастазата (ако я има) си остава…

Ето защо е важно да се говори за този проблем!

Родилите жени трябва да знаят за него, трябва да бъдат информирани как да разберат дали имат диастаза и най-вече какво да правят с нея. Трябва да имат възможност да получат адекватна помощ и подкрепа, за да преодолеят този физически проблем, преди да се е превърнал в психологически.

Затова създадохме „Не на диастазата“ – специализирана онлайн програма за физически тренировки и пълноценно хранене за възстановяване след раждане.

diastaza-produkt   Ние сме Ваня Висарионова (треньор и специалист по ресторативно движение) и Маги Пашова (нутриционист и блогър) – ценители на здравето, пълноценното осъзнато хранене и движението на тялото. Програмата „Не на диастазата“ ефикасно връща самочувствието и добрата физическа форма на жените. Тя изгражда полезни навици за цял живот за по-добра осъзната двигателна култура и цялостна позитивна нагласа към живота. Целта е да подобриш както физическата форма и външния си вид, така и да съумееш да върнеш хармонията и равновесието на психическа основа. Основните елементи, които включва програмата са:

  • Помага за прибиране на диастазата, стягане на тазовото дъно и възстановяване на добрата форма след раждане.
  • Изгражда полезни навици за движение, хранене, сън и оптимизация на времето, които служат цял живот.
  • Ефектът от програмата е траен и дългосрочен.
  • “Не на диастазата” пести твоето време, защото не изисква посещение във фитнес зала и отнема 10-15 минути на ден.
  • Чрез програмата ставаш част от общност на осъзнати и мотивирани майки, които се вдъхновяват взаимно.
  • Когато полагаш осъзната грижа за себе си, ставаш най-добрия и мотивиращ пример за децата си.
  • Програмата комбинира опита на майки, експерти по хранене и движение и се препоръчва от лекари.

Ние вярваме, че да бъдеш майка, не означава да спреш да се грижиш за своето тяло, да спреш да изглеждаш и да се чувстваш добре, да се харесваш и да бъдеш харесвана. Тъкмо напротив! Имаш двойно и тройно повече основания да го правиш. защото ставаш модел на собствените си деца. Ако искаш някой ден те да се отнасят отговорно към здравето си, да се хранят и да се движат пълноценно, е нужно ти да го правиш днес. Стани част от програмата! Бъди добрият пример!

Ако все още не си се възстановила напълно след раждането си и имаш коремче, болки в кръста, килограми за сваляне и нужда от повече тонус и енергия е време да се погрижиш и за себе си. Няма да има по-подходящ момент от този, защото с порастването на детето нуждата му от твоето внимание ще се увеличава.

На 25 януари 2021 година ще започне следващото издание на програма “Не на диастазата”.
Запиши се сега с отстъпка и ще получиш веднага:

  • първото и най-ефективно упражнение от програмата,

  • 5 упражнения за корем с и без диастаза,

  • видео със съвети как да овладеем емоционалното хранене.

Направи своята осъзната стъпка към по-добра лична грижа и ефективно възстановяване. Само сега можеш да се запишеш в програма “Не на диастазата” на промоционална цена сега. Подари си едно незабравимо пътешествие към своята по-добра версия. 

Научи повече за програмата и се запиши тук.

Подобни публикации

Меню