Домашни тренировки

През последните дни повече от всякога осъзнаваме нуждата от движение и усещаме нейната липса. Усещаме липсата на движението на физическо и на емоционално ниво. Търсим всякаква възможност за “глътка свеж въздух”, дори и през прозореца.

Знаеш ли, че е възможно да се движиш и да останеш във форма дори и когато си у дома. Има много хора, които тренират в домашни условия и са в прекрасна форма. Да, липсва социалният елемент, но така или иначе сега не можем да си позволим това удоволствие, така че нека поне да не се лишаваме от движение.

За да имат ефект домашните тренировки са важни 3 неща:

1. Да ги правиш редовно

Забелязваш ли, че денят минава много бързо. Дори и сега, когато работим предимно вкъщи, не ни остава време да си дочетем любимата книга, да измием прозорците или да тренираме. Направи си график и в този график добави тренировките, за да не ги пропускаш.
What gets scheduled gets done!

2. Да се раздаваш максимално

Осъзнаваш ли колко много неща те разсейват? Започваш да правиш тренировка и телефонът ти звъни. Забелязваш, че има чаша на секцията и искаш да я прибереш на мястото й, но детето казва, че му се ходи до тоалетна. Много неща могат да те разсеят. Отдели си времето за домашни тренировки само за теб! Предупреди всички около теб, че това е твоето време и би искала да не те притесняват. Имай предвид, че ще ти трябват поне 10 минути повече от самата тренировка за преобличане. За да постигнеш оптимални резултати – раздавай се максимално.
How you do anything is how you do everything!

3. Постави си цел

Без значение дали искаш да тренираш всеки ден или два пъти в седмицата, важно е да си поставиш цел/и. Отговори си на въпроса “Защо искам да тренирам?” Искаш да тренираш просто за да се раздвижиш, да стегнеш корема, да стегнеш дупето, да прибереш диастазата, да станеш по-гъвка или всичко заедно. Или искаш да си във форма през бременността?

Setting goals is the first step in turning the invisible into the visible!

Каквато и цел да си поставиш, ще намериш доста безплатни тренировки в интернет. Препоръчваме ти обаче, да си намериш онлайн програма от утвърдени, доказани специалисти. Такива, които са си направили труда да систематизират упражненията, за постигане на оптимален резултат. Дори и да е платена програмата, обикновено цената не е висока, а съдържанието вътре винаги е повече от описаното. Купуването на програма ще бъде за теб допълнителен мотиватор да тренираш. Първо, защото си я платила и второ, защото създателите на програмата ще следят твоя прогрес.

Ако се чудиш откъде точно да започнеш, ето нашите идеи.

Можеш да следиш нашата фейсбук страницата Не на диастазата, където Ваня Висарионова качва безплатни тренировки за прибиране на диастаза. Вече има 4, пробвай ги и виж дали ще ти харесат. Ето една такава тренировка ТУК.
Ако целта ти е прибиране на диастаза, научи повече за нашата онлайн програма “Не на диастазата.

Ако нямаш диастаза, а просто искаш да се раздвижваш и да си във форма, разгледай фейсбук страницата на Fit Baby Hot Mama. Там Ваня споделя много приятни, динамични тренировки, натоварващи цялото тяло. Ето една такава тренировка ТУК

Ако имаш нужда от разтягане, то тогава ти препоръчваме Ресторативно движение с Ели Петкова от Movement Addict – Home. Има няколко записани тренировки на живо. Виж една такава ТУК.

Ако си бременна, провери YouTube канала на Ваня Висарионова. Там има няколко безплатни тренировки. Можеш да се включиш и в нашата онлайн програма за бременни “Мама ще съм”.

Ако искаш да пробваш онлайн класовете на Сантоша студио. Ето една тяхна практика – ТУК 

Следвай ни навсякъде, за да получаваш адекватни съвети и ни пиши, ако имаш въпроси и се чудиш от къде да започнеш.

Подобни публикации

Меню