Истината за възстановяването на Маги Пашова

“Много ѝ е лесно на Маги Пашова. Възстановява се супер бързо след раждането. Такава ѝ е структурата. Висока е. Слаба е. Такъв ѝ е генът. Аз какво да правя като съм с едър кокал, всичко ми се лепи, а и няма кой да ми помага. Тя сигурно има 2 баби и 3 гледачки и по цял ден седи във фитнеса.”

Ако Маги чуе това ще се забавлява много, защото нито едно от казаните неща не е вярно. Е, може би наистина има такъв ген, но усилията, които полага не са за подценяване. Като нейн треньор и бизнес партньор прекарваме много време заедно и мога да разкажа истината за нейното “светско” възстановяване. 

Започвам отзад напред.

magi-maxi-ne-na-diastazata
На тази снимка с Макси е малко пред той да стане на 40 дни.

“Сигурно има кой да ѝ гледа бебето и  тя е по цял ден във фитнеса.” 

Тук ще ти издавам лична информация за Маги (надявам се да не ми се сърди). По стечение на обстоятелствата Маги няма баби, които да й помагат. Отишли са си без време.
Мъжът ѝ работи много повече от стандартното работно време от 9 до 17 часа. Много е готин и много ѝ помага, но когато не е в командировка.
И определено не седи по цял ден в залата. Маги не един път е споделяла колко различно се чувства откакто тренира с мен. И колко по-бързо се е възстановила сега, в сравнение с първата бременност. Тренира 2 или 3 пъти в седмицата. Отделно вкъщи прави упражненията от нашата онлайн програма “Не на диастазата”, които както тя самата споделя ѝ помагат много бързо да се възстанови физически след раждането. 

ne-na-diastazata-magi-pashova-dari
Тази снимка е отпреди 6 години – 3 месеца след раждането на Дари и се вижда, че коремчето не се е прибрало напълно.

“Имам едър кокал и всичко ми се лепи.”

Донякъде мога да се съглася с това, но не съвсем. Да, може да имаш едър кокал, но всичко да ти се лепи, просто защото хапваш повече или защото се движиш малко. 

Според мен Маги също е с едър кокал. Висока е и е тежка. Истината за начина по който изглежда се крие в усилията, които палага в кухнята и в залата. Винаги ѝ се възхищавам и ѝ се чудя как ѝ се занимава с готвене. Остави готвенето, но трябва и да напазаруваш. Може би като човек, който се занимава с хранене и знае как се отразява храната върху тялото ни, това я стимулира. Както мен ме стимулира знанието, какво причинява обездвижването върху тялото. Може да я питате как се справя – с две деца да готви всеки ден. Това, което аз знам от нея е, че много добре планира. Пазарува, прави заготовки за няколко дена и дори, ако е необходимо замразява храна. Освен това има под ръка продукти, с които да може бързо и лесно да сготви нещо. Ако твоето тяло е приоритет за теб, сигурна съм, че и ти ще намериш начин да бъдеш по организирана и стриктна в кухнята. И спри да използваш извинението “едър кокал”.

ne-na-diastazata-magi-pashova
А това го изровихме от “архива”. Маги е на 25 години, тежи с 10 кг повече и още не се интересува от здравословно хранене и не тренира. Тя самата трудно се позна! Толкова за ролята на гена!

“Такъв ѝ е генът.”

Тук до някъде мога да се съглася. Но само до някъде. Да, ние сме наследили гените на нашите майка и баща, но как се развият гените зависи от средата, в която живеем и начина, по който се храним. Най-вече начинът, по който се храним. Сигурна съм, че сте чували за осиновени деца, които започват да приличат на новите си родители. Дори обикновено страдат от същите заболявания като тях. Това ген ли е? Не мисля. Не подценявай средата и начина на живот.

Честно казано изказвания от този род съм правила и аз. Тя има повече мускули, защото такъв ѝ е генът. Или слаба е, защото има лека структура. Подобни изказвания ги правим в опит да се оправдаем, защо ние не можем да постигнем нещо. За оправдание. На него му е лесно, но на мен пък въобще не ми се занимава да полагам усилия и ще се оправдавам. Замисли се? Не е ли така?

Наистина ли ѝ лесно на Маги Пашова? Истината е, че не ѝ е лесно. Това, което я отличава от теб мога да го обобщя в 3 точки.

1. Има правилната нагласа.

Напоследък все по-често Маги повтаря “мантрата” – “Няма начин, да няма начин.” Да, с 2 деца е. Забравих да спомена, че отскоро има и куче. Да, има подкрепящ мъж, който обаче често пътува. Вместо да седи и да се вайка и тръшка, си повтаря “няма начин, да няма начин” и действа. Няма да се учудя, ако си е залепила тази мантра до огледалото в банята.

2. Грижата за себе си ѝ е приоритет.

Няма гост, в нашия подкаст “Мама говори”*, който да не е казал, че грижата за себе си е на първо място. Такава трябва да е стълбата с приоритетите. Аз, половинката, децата. Честно. Няма специалист, който да не го е казал. Замисли се и ти. На кое място си в твоя списък с приоритети?

3. Работи това, което обича.

Ти работиш ли това, което обичаш? Намерила ли си ТВОЕТО нещо? Ако отговорът е, да, най-вероятно въобще нямаш нужда да четеш тези редове. Ако отговорът е “НЕ”, обаче, започни да търсиш. Започни да правиш това, което обичаш възможно най-скоро и на всяка цена. Това ще ти помогна да бъдеш отдадена и към себи си и към семейството. Има една сентенция, която много обичам “How you do anything is how you do everything”. Т.е. ако си добър в работата си, ще си добър във всички останали области от живота ти. Това ще ти “пали” огънчето и вместо да търсиш оправдания, ще търсиш решения и може би ще си  залепиш надписа “няма начин да няма начин” до огледалото.

Е, това истината за възстановяването на Маги Пашова. Освен всичко изброено има ежедневен достъп и до мен, но това би могла и ти да си го позволиш чрез нашата съвместна онлайн програма “Не на диастазата”. Не случайно програмата започва  и свършва на определени дати. Така ние следим твоя прогрес и ти имаш достъп до нас, чрез нашата затворена Facebook група. Ако не вярваш на нас, погледни отзивите  от програмата ТУК и се запиши още днес ТУК. Очакваме те в програмата.

Ако все още не си се възстановила напълно след раждането си и имаш коремче, болки в кръста, килограми за сваляне и нужда от повече тонус и енергия е време да се погрижиш и за себе си. Няма да има по-подходящ момент от този, защото с порастването на детето нуждата му от твоето внимание ще се увеличава.

На 26 април 2021 година ще започне следващото издание на програма “Не на диастазата”.
Включи се сега с отстъпка и ще получиш веднага:

  • първото и най-ефективно упражнение от програмата,

  • 5 упражнения за корем с и без диастаза,

  • видео със съвети как да овладеем емоционалното хранене.

Направи своята осъзната стъпка към по-добра лична грижа и ефективно възстановяване.
Подари си едно незабравимо пътешествие към своята по-добра версия. 

Научи повече за програмата и се запиши тук.

Прочетете още:

Ваня и Маги: Защо правим програма “Не на диастазата”

Възстановяване след Цезарово сечение (секцио)

Забравените традиции на първите 40 дни

Подобни публикации

Меню