През ЮЛИ “Мама Говори” в подкаст за…

 

„Мама Говори“ е новият подкаст на екипа на Не на диастазата. Ако за първи път чуваш думата „подкаст“, знай че със сигурност не си единствена! Този формат е сравнително нов, но бързо набира популярност. Подкаст е нещо като интернет аудио предаване, което можеш да слушаш от компютъра или мобилния си телефон навсякъде и по всяко време.

Всеки подкаст си има:

  • Име – кръстихме нашия “Мама говори”
  • Водещ или водещи – нашите са Ваня и Маги – обикновено заедно, а понякога и поотделно
  • Тема – в “Мама говори” всички теми ще са свързани с живота на майките – бременност, раждане, грижа за бебето, отглеждане на деца, женско здраве, спорт, хранене, управление на стреса и др.
  • Гости – ще каним интересни събеседници, специалисти по различните теми
  • Честота на излъчване – ние избрахме да имаме нов епизод веднъж седмично всяка сряда

По-долу ще ти покажем как можеш да се абонираш за подкаста, за да не изпуснеш нито един епизод, а идеята е да го слушаш в движение – докато пътуваш с колата или градски транспорт, докато ходиш, пазаруваш или домакинстваш. Ние самите слушаме много подкасти така и смятаме, че това е много удобен формат за заети майки, защото не изисква да седим пред компютър, да четем публикация или да гледаме видео, а ни позволява да научаваме полезни факти и да се запознаваме с интересни хора, докато вършим нещо друго!

Веднъж в месеца тук в сайта ще правим обзор на всички теми и епизоди от изтеклия месец. И започваме с преглед на това за какво “Мама Говори” през юли:


ne-na-diastazata-podkast-mama-govori-smoothie-blog

 Най-често допусканите грешки при правене на смути – В епизода си говорим за популярната смути напитка и честите грешки, които се допускат при приготвянето ѝ. Обясняваме каква е разликата между фреш и смути, как се приготвя балансирано смути, как и кога е правилно да се консумира смути и още много полезни идеи по темата.


ne-na-diastazata-podkast-mama-bebenosene-magipashova-vanyavisarionova-blog

 Бебеносенето е магия – Гост в този епизод е сертифицирани консултант по бебеносене Криси от “Сгушени“, с която си говорим за ползите от бебеносенето; разликата между слинг, раница и кенгуру; възрастта, на която може да започнем да носим бебето; грешки, от които да се предпазим и още важни неща за бъдещи родители и такива с бебета.


 Там долу – всичко за тазовото дъно – Темата за тазовото е сред темите табу, по които не се говори достатъчно! Ние нарушаваме табуто, за да обясним какво точно е тазово дъно и къде се намира? Защо е важно мускулите на тазовото дъно да са здрави и какво се случва, когато отслабнат. Защо жените са изложени на по-голям риск от проблеми с тазовото дъно от мъжете, как да ги избегнат или преодолеят, ако вече са възникнали!


 Всичко за домашните любимци и децата – Завършваме месеца с изключително интересна тема, за която гостуваме на д-р Бобадева, управител на ветеринарни клиники „Добро хрумване“. С нея си говорим за ползите от домашните любимци; защо решението да отглеждаш домашен любимец е сериозно и отговорно; какво е добре да се проучи предварително; кой може да ни помогне в отглеждането и възпитанието на домашен любимец; какво да правим ако вече имаме такъв и в семейството се появи бебе и още много интересни факти и съвети по темата за домашните любимци!


За да слушаш епизодите на Мама Говори от компютър е достатъчно да кликнеш върху името на всеки от списъка по-горе или да посетиш профила ни в платформата Sound Cloud.

 

 

https://soundcloud.com/mamgovori

 


 

Ако искаш да ни слушаш през мобилния си телефон, е необходимо да си свалиш безплатно приложение за слушане на подкаст. Това може отново да бъде SoundCloud или безплатната версия на Spotify. Сваляш приложението, намираш през търсачката “Мама Говори” и натискаш бутон “Following”/”Следване”, за да получаваш известие за всеки подкаст.

Ако ползваш iPhone, може да потърсиш приложението Apple Podcast, което е част от интерфейса на телефона – оглеждай се за лилава иконка с буквата “i”. Влез в приложението, потърси в търсачката “Мама Говори” и отново натисни  “Subscribe”.

Ако ползваш телефон с Android, може да си свалиш приложението Stitcher, което също е безплатно и предпочитано за слушане на подкасти. След като имаш приложението на телефона си, влизаш в него, намираш “Мама Говори”, абонираш се като натискаш “+” и избираш епизода, който искаш да слушаш.

Ако имаш технически въпроси или нужда от помощ, пиши ни! Ще направим всичко възможно да ти помогнем! Ако имаш въпроси и теми, които искаш да включим в “Мама Говори”, също ще се радваме да пишеш и да споделиш с нас!

Ние вярваме, че подкастът ще бъде полезен на много майки и единствената ни молба е да ни помогнеш да го популяризираме. Достатъчно е да се абонираш за него, да харесаш, коментираш или поставиш оценка на някой епизод, да споделиш с приятели. Всяко едно от тези действия помага подкастът да става по-видим и да достига до повече хора, за които ще е интересно да го чуят!

Подобни публикации

Меню