Никога не е късно да затвориш диастазата си!

ne-na-diastazata-vuzstanoviavane-sled-rajdaneto

Напоследък се обръща все повече внимание върху прибирането на диастазата през първата година след раждането. Но какво се случва ако бебето е на 3, 5 или 20 години? Твърде късно ли е? Изпусна ли влака за възстановяване и трябва ли да живееш с коремчето, болките в кръста и гърба завинаги? Добрата новина е, че никога не е късно да възстановиш коремните си мускули и да ги върнеш  в нормалното им състояние. Всъщност, майките с пораснали деца намират повече време за себе си и постигат много по-бързи резултати. ИМА 5 ОСНОВНИ ФАКТОРА, КОИТО ПОВЛИЯВАТ ВЪЗСТАНОВЯВАНЕТО НА ДИАСТАЗАТА:

1. СЪНЯТ

По-големи деца = повече сън! По време на сън тялото извършва възстановителните си процеси най-бързо. Това означава, че на тялото му е необходимо много повече сън за възстановяване на съединителната тъкан, нарушена по време на бременността. С малко бебе у дома, 8 часа необезпокояван сън са само една мечта. Колко по-голяма е детето, толкова по-добре и по-дълго спи и майката.плюшени играчки

2. КЪРМЕНЕТО И ХОРМОНИТЕ

Бременност и кърмене = бушуващи хормони! Прогестеронът и релаксинът могат да останат във високи стойности за дълго време след появата на бебето и това може да направи ставите по-нестабилни и отпуснати. Кърмещите майки имат завишени хормонални нива поне още 3 месеца след прекратяване на кърменето, така че ако вече сте преминали този период от живота си, това може да бъде предимство.

3. ВРЕМЕ ЗА СЕБЕ СИ

Големи деца = повече време за себе си! Бебето изискава много време и грижи. То е сладко, мирише невероятно и разтапя сърцата на всички около себе си, но да бъдеш майка е работа на 24-часов работен ден. Когато децата пораснат, може да се окаже, че е много по-лесно да намериш време да се грижиш и за себе си, ускорявайки процеса по възстановяване на коремните мускули. Тренировките, масажът и грижата за себе си лесно влизат в графика, когато не се опитваш да се съобразяваш  с времето за сън и хранене на бебето.

4. ХРАНЕНЕТО

Добра храна = добро възстановяване! Добрата храна е от съществено значение! Снабдява тялото с основните нутриенти, които са необходими на клетъчно ниво, за да се възстанови организма. Съединителната тъкан е изградена от колаген. Яденето на разнообразна, здравословна храна, дава на тялото “тухлите”, от които то се нуждае, за да възстанови или изгради нови колагенови фибри. Това спомага възстановяването на диастазата.  Ако сте майка от скоро, ще разберете постоянната борба – грижите покрай бебето и опитите да приготвите здравословна храна понякога са твърде много дини под една мишница. Ако кърмите и добавите и непоносимост на бебето към определени храни, ситуацията става още по-сложна. Проблеми, които отпадат, когато детето е по-голямо.

5. СТОЙКА

Неутрална стойка = прибран корем ne-na-diastazata-rezultati-plosak-korem

Правилната стойка е от съществено значение за прибиране на диастаза. Когато бебето е малко и има нужда от непрекъснато носене и кърмене е трудно да поддържаш тялото си в правилна позиция, защото непрекъснато се чувстваш уморена. С по-големи деца, когато имаш повече сън, не кърмиш и/или не храниш с шише, храниш се добре и имаш повече време за себе си, със сигурност ще имаш време да си напомняш и по-често за правилната стойка и ще имаш време да си правиш упражнения за добра стойка редовно. Ако си майка на малко бебе, която кърми и не си доспива, не се тревожи!  Имаш своя шанс да прибереш коремчето, просто трябва да останеш мотивирана, знаейки че това би могло да отнеме малко повече време. Ако си майка на дете или юноша, взимай се в ръце и действай! Нямаш повече извинения и не трябва да отлагаш повече. Намери своя начин и постигни ТВОИТЕ цели! Ние сме тук да те подкрепим, мотивираме и да ти помогнем. Скоро стартира поредното издание на програма “Не на диастазата”. Запиши се сега или ни пиши на info@nenadiastazata.com.

Ако все още не си се възстановила напълно след раждането си и имаш коремче, диастаза, болки в кръста, килограми за сваляне и нужда от повече тонус и енергия е време да се погрижиш и за себе си. Няма да има по-подходящ момент от този, защото с порастването на детето нуждата му от твоето внимание ще се увеличава.

На 18 март 2024 година ще започне следващото издание на програма “Не на диастазата”.

Запиши се сега и ще получиш като подарък достъп до 2 материала:

  • 5 упражнения за по-добра стойка, които ще ти помогнат да прибереш диастазата и
  • книжка със съвети за храненето за възстановяване след раждането.

Програмата е изцяло онлайн и може да се изпълнява отвсякъде и в удобно за теб време.
Достъпът до материалите е неограничен във времето. 

Можеш да вземеш и пакет с включена програма “Секси дупе = здрав таз” на цена от 40 лева (вместо за 69 лева).  Така ще можеш да стартираш своето възстановяване веднага, защото ще получиш достъп до материалите от програмата за тазово дъно след финализиране на поръчката си. Програмата съдържа упражнения и менюта за хранене. 

Направи своята осъзната стъпка към по-добра лична грижа и ефективно възстановяване. Подари си едно незабравимо пътешествие към своята по-добра версия.

Не отлагай повече грижата за себе си. Запиши се сега и започни веднага с възстановяването си след раждането.
Програмата за тазово дъно стартира веднага и може да я изпълняваш до началото на програма “Не на диастазата”.

Научи повече за програмата и се запиши тук.

Меню