Ваня и Маги: Защо правим програма “Не на диастазата”

“Не на диастазата” е 3-месечна онлайн програма за възстановяване след раждане, прибиране на коремчето, сваляне на нежеланите килограми и придобиване на трайни навици за пълноценно хранене и движение. В този пост решихме да ви разкажем повече за нейното начало, пътят ѝ на развитие и какво значи тя за всяка от нас, нейните създателки!

Може да видите нашия разказ в това импровизирано видео, което заснехме след една тренировка или да прочетете разказа ни под видеото:

 

Идеята за програмата е на Ваня и тя ще разкаже повече за началото.

Ваня: Работя с бъдещи и наскоро родили майки повече от 10 години. В един момент забелязах, че доста от родилите момичета имат диастаза. За тези, които не знаят, диастазата е отпускане на съединителната тъкан, която се намира между правите коремни мускули на корема По време на бременността тази тъкан силно се разтяга, но до 2 месеца след раждането би следвало да се прибере обратно. При някои момичета обаче поради една или друга причина тъканта губи своята еластичност, коремът не възстановява формата си най-общо изглежда все едно че в него има дупка. Дистазата не е болест, а естетичен проблем, който обаче стандартните упражнения за корем като преси и планкове не решават, а могат само да задълбочат! В обучението ми по ресторативно движение, което проведох в продължение на две години при неговата основателка Кейти Боуман, се запознах подробно със системата от структуро-изграждащи, щадящи и ефективни упражнения, които помагат за прибиране на корема и затваряне на диастазата. Изпробвах ги върху момичетата в залата и се убедих, че работят. Част от тези момичета обаче нямаха възможност да посещават редовно залата и работата с тях беше по-трудна. Тогава ми хрумна идеята да разработя система от упражнения, които да им изпращам онлайн, за да могат да ги правят вкъщи. Първоначално програмата беше 10 седмици и първите 2 издания направих сама. Резултатите бяха на лице, но започнаха да се появяват и въпроси, свързани с храненето. Част от момичетата имаха и килограми за сваляне, други имаха доста вредни хранителни навици. Тогава реших да се свържа с Маги, която познавах задочно и да ѝ предложа да работим заедно.

Маги: За мен поканата на Ваня дойде в много подходящ момент, когато търсех възможност да работя повече онлайн, за да имам възможност да прекарвам повече време със собственото си дете. Не бях запозната със специфичните изисквания за хранене при диастаза, но покрай обучението ми в CSNN, собственото ми раждане и работата по книжата ми „По-здрави бебета“, знаех много за храненето по време на кърмене и възстановеното след раждане. Затова реших да се включа в програмата. Разполагах с около месец да изчета всичко, писано някъде за хранене при диастаза и да се подготвя за старта на първото ни съвместно издание, което беше през януари 2017 г. Това издание беше изключително успешно и заради участничките в него създадохме Клуб ННД за момичета, преминали през програмата, които искат да продължат да бъдат част от една подкрепяща се и взаимно вдъхновяваща се за повече лична грижа и здравословен начин на живот общност.

Ваня: През двете години съвместна работа продължихме да променяме и подобряваме качеството на съдържанието в програмата. Всяко следващо издание ставаше по-добро от предишното. За целта се случвахме в обратната връзка на момичетата и с тяхна помощ правихме програмата все по-добра. Седмиците станаха 12 вместо 10. Значително подобрихме дизайна на материалите в програмата, наехме професионален екип за заснемане на видеата, организирахме работата си така, че участничките в едно издание да имат непрекъсната връзка с нас при наличие на въпроси или нужда от подкрепа.валидност на винетка

Маги: С течение на времето привлякохме и медицински екип към програмата. Това са лекари, които познават и подкрепят съдържанието ѝ, които ни съветват и към които нашите момичета могат да се обърнат при нужда от консултация. Създадохме собствен сайт на програмата, където има подробна информация за нея, а също блог част с много безплатен информация, идеи и съвети. Започнахме да записваме и подкаст „Не на дистазата“ или иначе казано аудио предаване, в което интервюираме различни специалисти по темите хранене, движение, бременност,плюшени играчки раждане и възстановяване след раждане.

Ваня: За мен лично най-важни в програма „Не на диастазата“ са резултатите! Когато момичетата имат резултати, това ме прави щастлива! Чувствам се по-надъхана и по-мотивирана да продължавам да си върша работата с усмивка и да давам 100% на момичетата, за да могат и те да постигнат целите си!

Маги: За мен „Не на диастазата“ е основен фокус в работата ми през последните две години и проект в, който влагам много време, труд и ентусиазъм. Правя го, защото виждам страхотните резултати на момичетата, промяната, която става с тях, новото самочувствие, което добиват и ми се иска повече български майки да имат възможност да преживят подобна промяна и позитивна трансформация. Да бъдеш майка, не значи да спреш да се грижиш за себе си, да спреш да изглеждаш добре, да се харесваш и да бъдеш харесвана! Тъкмо напротив! Имаш двойно и тройно повече основания да го правиш, защото ставаш модел на собствените си деца и ако искаш някой ден те да се отнасят отговорно към здравето си, да се хранят и да се движат пълноценно, е нужно ти да го правиш днес! Точно на това учим момичетата в програма „Не на дистазата“ и точно това правят нашите участнички! Станете една от тях!

Не отлагай повече и се погрижи за себе си. За твоите деца и близки е важно да се чувстваш добре и да си в добра форма, за да можеш пълноценно да се наслаждавате на миговете заедно.

Ако се запишеш сега, получаваш отстъпка и предварителен достъп до 3 материала, с които да започнеш своята трансформация веднага:

  • първото и най-ефективно възстановително упражнение от програмата;

  • 5 упражнения за корем за майки с и без диастаза;

  • видео със съвети как да овладеем емоционалното храненe.

Никога не забравяй, че промяната започва от теб! А как да се запишеш, виж тук!

 

 

Подобни публикации

Меню