Бременност, кърмене и наднормено тегло

Вие как си представяте един доцент? Ние – като човек подминал средната възраст и общуващ само на висок академичен език.

Една млада жена, лекар, доцент и майка на две деца ни показа колко предупредени сме били!

Доц. д-р Теодора Ханджиева-Дърленска, д.м. е защитила две докторски степени в областта на храненето и затлъстяването в България и Дания. Доц. Дърленска има специалност по фармакология и по хранене и диететика. Преподавател е в Катедрата по фармакология в Медицинския факултет, председател на Българското сдружение за проучване на затлъстяването и съпътстващите го заболявания.

Но освен тези сериозни титли и научни постижения, тя е една много завладяваща лъчезарна жена, с която времето минава неусетно!валидност на винетка

С нея записахме поредния подкаст на Не на диастазата – аудио интервю, в което си говорим за теглото по време на бременността и при кърменето, за рисковите фактори, за наднорменото тегло и правилните средства за борба с тях!

Наднормено тегло и излишни килограми по време на бременността и след раждането са не просто естетичен проблем за майката, а рисков фактор за бебето, обяснява доц. Дърленска! Колко килограми е здравословно да качим по време на бременността? Защо едни момичета качват по-малко, а други повече? Как може да се контролира този процес? Как да се отървем от излишните коремни мазнини? И още много интересни теми и отговори на въпроси можете да чуете в разговора ни с доц. Дърленска. Ние не усетихме как минаха 50 минути, докато го записвахме! Вие също няма да ги усетите, докато го слушате тук!

Споделете го и му помогнете да стигне до повече бъдещи и наскоро родили майки!плюшени играчки

Подобни публикации

Меню