Пъпна херния, диастаза и плосък корем – мисия възможна!

Ника е едно от момичетата с най-добри резултати от петото издание на предизвикателството „Не на диастазта. Снимките сами говорят.

Майка на две момчета, със много зает съпруг, който често е в командировка. Доколкото знам бабите и дядовците са надалеч и няма кой да ѝ помага. Според нас, нейният успех се крие в това, че беше много стриктна в храненето и е запомнила съвета ни да бъде постоянна. Надявам се нейният опит да помогне и на всички вас да се мотивирате и да не се отказвате в борбата с прибирането на корема!

Ето какво споделя Ника за нейното участие в програмата…

Представи се:

Здравейте! Казвам се Николина. След броени дни навършвам 30 и имам две прекрасни момчета на 4 и на почти 2 години. Преди да изляза по майчинство работех като Мениджър в сертификационна компания. Споменавам го, понеже работата е свързана с много седене пред компютър, а по време на програмата научих как това може да влияе негативно на стойката, респективно и на диастазата и какво да правя, за да минимизирам негативните последици за здравето ми, когато се върна на работа.плюшени играчки

Първата ми бременност мина неочаквано трудно, с никакво движение, почти изцяло на легло. Родих по естествен път и скоро след това се заех да възвръщам желаните от мен пропорции на тялото, по крайно погрешен начин (коремни преси и планкове). Разбира се тогава не го знаех, защото за диастаза не бях чувала. Познато ви звучи, нали?

Втората бременност мина леко и с много движение (все пак имах дете на година и няколко месеца) и родих посредством секцио.

Изведнъж се оказа, че си имам голяма и доста дълбока диастаза (5 пръста дълга, 3 широка и над 1 фаланга дълбока) и бонус – пъпна херния. За мое щастие бях разбрала, какво е диастаза и срещнах Ваня. Разбира се, прибирането на това сладко „коремче“ от снимката до приемлив вид, беше само блян.

В началото на 8-мия месец. Износих до термин.


От колко време тренираш с Ваня?
Вече 1 година.


Ника по време на тренировка в залата. Упоритият труд, винаги се отплаща.


Защо реши да се включиш в предизвикателството?
По няколко причини:

  • Първо, като всяка майка и/или работеща жена не мога да посещавам залата, толкова често колкото ми се иска (успявам само в събота и често с децата). Предизвикателството е изключително гъвкаво от гледна точка на това, кога да се изпълняват упражненията – гледаш файловете когато имаш време, правиш упражненията когато намериш от 2 до 32 минути. Три пъти на ден по 5 минути не е толкова трудно.
  • Защото предизвикателството включва видеа, които дават голям спектър от практични знания като: как да седим, ходим, да отпускаме мускулите когато са схванати, как да клякаме, без да натоварваме ставите и редица други, които остават за цял живот.
  • Не на последно място дава знания за храненето – как влияе храненето на прибирането на диастазата, как да се храним балансирано, да се освободим от ненужни килограми без глад и редица други полезни съвети.

Какви резултати постигна?
Сами можете да видите как ми се е подобрила стойката, а диастазата – останала е 2 пръста дължина и 1 ширина. Пъпна херния все още си имам, но състоянието значително се е подобрило.

Според теб кой беше „ключовият” момент за постигането на резултатите?
На първо място релаксацията и възстановяването на естествената дължина на мускулите. Преди да се включа в програмата си мислех, че е достатъчно правилното изпълнение на упражненията. Оказа се, че НЕ. Разтяганията, които усвоих са също толкова важни.

На второ място – постоянството. Може да е само 1 упражнение или 1 релаксация, но да е всеки ден, колкото и трудно да е.

И на трето място – храненето!

Ти какво промени в храненето си?
Храненето ми стана по-пълноценно и балансирано. Научих се как трябва да е структурирано, така че да е засищащо, полезно и да не напълнявам. Осъзнах необходимостта от включването на различни групи храни и как да се комбинират и го търся съзнателно. Дори когато съм възпрепятствана да сготвя (на гости, на път или купувам готова храна) вече знам как да комбинирам, за да минимизирам негативните последици. Готвя по-здравословно и да, оказва се, че здравословното може и да е вкусно. Едно огромно постижение е, че сведох до минимум консумацията на бяла захар, сладкиши и други захарни изделия. Просто вече тази жажда за сладко, прималяване и мигновено прибягване до шоколад, ги няма. Признавам си, когато съм на гости се изкушавам, но у дома вече приготвям полезни десерти (оказа се, че има изобилие от рецепти).

Все още има случаи когато нарушавам принципите си и определено съжалявам след това. Промяната е трудна, не става от веднъж, но е инвестиция в дългосрочен план.

Ако очаквате кулинарните предизвикателства да са диета за отслабване – не са това. Те създават навици за едно балансирано хранене. Тези навици остават и след края на програмата.

Кое те затрудни най-много?
Изпълнението на 10 000 крачки всеки ден. Уви това е нещо, което и сега все още не изпълнявам. Но това разбира се не ме демотивира, напротив. Започнах съзнателно в ежедневието си да търся движение, навсякъде и във всичко, което ме заобикаля.

Как се отрази участието ти в предизвикателството на твоето семейство?
Цялото семейство тръгнахме по един път на осъзнато хранене и повече движение, а както всички знаем това е ключът към по-здравословен начин на живот. Децата „тренират“ с мен. Тренират е в кавички, понеже за тях е забавление и игра. Това е един невероятен бонус, всички знаем, колко по-малко движение има в ежедневието на децата в сравнение с преди.

Ники и нейните две прекрасни момчета – Яни и Ради.


Кое от нещата, които научи ще продължиш да правиш?
Абсолютно всичко!

Какво  би казала на момичетата, които си мислят „аз не мога!”?
Всички могат. Ето моята тайна за успех:

  • Изтривам от съзнанието си фразата: „ще го направя утре“ или „ще започна утре“ Обикновено „утре“ нещо се случва, заети сме, уморени сме и т.н. Започвам сега.
  • Сграбчвам момента и възможността – докато играя с детето, готвя, пазарувам, гладя, шофирам. Ще се изненадате колко лесно може да бъде, стига веднъж да усвоите начина. Всяка от вас, носи тежки пазарски торби, вдига детето, навежда се да събира играчки и дрехи. Правете го по правилния начин и така неусетно сте си направили една малка тренировка.
  • Фокусирам се върху постигнатото, а не върху неуспеха. Всички имаме дни, когато просто не се получава, онези луди дни, в които сме нервни, преуморени, недоспали и просто нищо не ни се прави. Случва се. Мислете и бъдете позитивни. Ще компенсирате при първа възможност.

Бих дала един съвет – поставяйте си малки цели. Много жени си поставят големи цели. Искат веднага и бързо да постигнат резултати и когато това не се случи, рязко се демотивират. И аз бях от тях, какво си мислите. Поставяйте си малка цел, след като я постигнете – следващата и разбира се, радвайте се на успеха. С малки крачки, но смели и стабилни. Не сте сами, Ваня и Маги подкрепят и окуражават, а в групата ще срещнете толкова жени, с които да обменяте опит и идеи, с което всичко става по-лесно.валидност на винетка

Когато започнах Ваня ми каза „можеш, но от теб зависи, колко си постоянна“. Сега го виждам, радвам се на постигнатото и чакам следващото ниво на предизвикателството.

И разбира се, гордея се, с това, което постигнах. Стана възможно с правилните хора и методи. Не вярвах, че някога с 2 деца ще изглеждам по този начин и ще се чувствам пълна с енергия.

Има още какво да се желае, но тези цели ги пазя за следващото ниво, нали знаете, с малки крачки.

Ние лично не виждаме какво още има да се желае! Ника е в перфектна форма!

Ако все още не си се възстановила напълно след раждането си и имаш коремче, диастаза, болки в кръста, килограми за сваляне и нужда от повече тонус и енергия е време да се погрижиш и за себе си. Няма да има по-подходящ момент от този, защото с порастването на детето нуждата му от твоето внимание ще се увеличава.

На 18 март 2024 година ще започне следващото издание на програма “Не на диастазата”.

Запиши се сега и ще получиш като подарък достъп до 2 материала:

  • 5 упражнения за по-добра стойка, които ще ти помогнат да прибереш диастазата и
  • книжка със съвети за храненето за възстановяване след раждането.

Програмата е изцяло онлайн и може да се изпълнява отвсякъде и в удобно за теб време.
Достъпът до материалите е неограничен във времето. 

Можеш да вземеш и пакет с включена програма “Секси дупе = здрав таз” на цена от 40 лева (вместо за 69 лева).  Така ще можеш да стартираш своето възстановяване веднага, защото ще получиш достъп до материалите от програмата за тазово дъно след финализиране на поръчката си. Програмата съдържа упражнения и менюта за хранене. 

Направи своята осъзната стъпка към по-добра лична грижа и ефективно възстановяване. Подари си едно незабравимо пътешествие към своята по-добра версия.

Не отлагай повече грижата за себе си. Запиши се сега и започни веднага с възстановяването си след раждането.
Програмата за тазово дъно стартира веднага и може да я изпълняваш до началото на програма “Не на диастазата”.

Научи повече за програмата и се запиши тук.

Меню