Най-ефективното упражнение за прибиране на диастаза!

Ако четете тази статия, най-вероятно вече знаете какво е диастаза и можете да пропуснете следващия абзац.

Диастаза е неестествено раздалечаване на лявата и дясната половина на правите коремни мускули (шестте плочки), в следствие на което се получава  разкъсване на линеа алба (т.е. съединителната тъкан между мускулите). Това раздалечаване се получава най-вече след бременност, но самата причина за разкъсването на линеа алба, не е самата бременност, а начинът по който работи и използваме цялостния “корсет” от коремни мускули.

Представете си я тази линеа алба (бяла линия на корема) като един ластик, за който са хванати правите коремни мускули. Този ластик има способността да се разтяга и съответно да се прибира, когато това е необходимо – както по време на бременност. Тъй като обаче “корсетът” от мускули, за който говоря по-горе е една сложна система от мускули, съединителна тъкан и др., разкъсването на линеа алба зависи от всички мускули, които са свързани с нея, както и мускулите, които са свързани с правите коремни мускули.

“Коремната стена в по-голямата си част е изградена от плоски мускули и техните сухожилни разтеглици. Те заемат пространството между таза и долния край на гръдния кош, като някои от тях се простират отчасти и върху гръдната стена. Назад част от мускулите достигат до гръбначния стълб. Към тези мускули спадат: правият коремен мускул, пирамидният мускул, външният и вътрешен кос коремен мускул и напречният мускул. При изграждането на задната стена на  коремната кухина участват квадратният поясен мускули и големият и малкият объл коремен мускул. Последните два имат опора на гръбначния стълб, но преминават на бедрото и функционално са свързани с него.” Анатомия на човека, Г.Гълъбов, В.Ванков, Медицина и физкултура 1977

Само си представете колко е сложна структурата на коремната стена! Не, не е необходимо да запомните всички мускули които участват в изграждането ѝ, а да осъзнаете, че всеки едни мускул има своя принос за състоянието на линеа алба. Няма да е коректно да разглеждаме диастазата като проблем само на правите коремни мускули, тъй като това е проблем на мускулите на цялата коремна стена, на гръбначния стълб, че дори и на бедрата. Съответно, ако искаме да повлияем на прибирането на правите коремни мускули и на диастазата, трябва да обърнем внимание на всички тези мускули и на цялостното състояние на тялото.

Нека да не губим повече време в разучаването на теорията, а да преминем към практиката.

Част от вас сигурно вече са запознати с онлайн програмата “Не на диастазата”. Програмата включва серия от упражнения и кулинарни предизвикателства, които са лесни за изпълнение в домашни условия, не изискват предварителна подготовка  и не отнемат време. Сред тях има едно магическо “упражнение”, което помага на момичетата да затворят “дупката в корема”. То е първото “упражнение” в програмата и се нарича ПСОАС РЕЛАКСАЦИЯ.

Забелязвате ли, че думата упражнение е в кавички? И не случайно. Това не е точно упражнение, а по скоро релаксация.

Идеята на псоас релаксацията е мускулите псоаси да се отпуснат и това да повлияе на позицията на гръдния кош, а това съответно да повлияе на прибирането на корема.

Псоас е един от най-дълбоко разположените в тялото мускули, който не само поддържа стабилността на гръбначния стълб и отговаря за поддържане на изправената ни позиция и с негова помощ повдигаме краката си при ходене. Правилното му функциониране осигурява дейността и на жизненоважни органи от коремната кухина.

Именно затова това е първото и основното упражнения от програмата.

Това е едно магическо упражнение, защото освен за затварянето на диастазата то помага за възраждането на жизнената енергия в тялото. Псоасът също така е наречен “мускулът на душата”, защото е пряко свързан с важни части от главния и гръбначния мозък и е отговорен за основните физически усещания и емоционални реакции. Той много се влияе от стрес и затова препоръчваме за правите псоас релаксацията ВСЕКИ ДЕН, минимум по 5 минути! Пет минути на ден и ще бъдете нов човек.плюшени играчки

Непременно опитайте псоас релаксацията! Много е приятна. Предизвикваме ви да направите следното: измерете диастаза си. Поставете си за цел да правите псоас релаксация всеки ден за 10-15-20 минути за минимум един месец. След един месец проверете отново резултатите.валидност на винетка

Трудно ни е да ви обещаем, че на 100% ще имате резултат. Както разбрахте от текста по-горе, прибирането на диастазата зависи от много мускули и фактори, но отпускането на гръдния кош е едно добро начало.


Ако все още не си се възстановила напълно след раждането си и имаш коремче, болки в кръста, килограми за сваляне и нужда от повече тонус и енергия е време да се погрижиш и за себе си. Няма да има по-подходящ момент от този, защото с порастването на детето нуждата му от твоето внимание ще се увеличава.

На 26 април 2021 г. ще започне следващото издание на програма “Не на диастазата”.
Запиши се за него сега на промоционална цена и ще получиш веднага:

  • първото и най-ефективно упражнение от програмата,

  • 5 упражнения за корем с и без диастаза,

  • видео със съвети как да овладеем емоционалното хранене.

Направи своята осъзната стъпка към по-добра лична грижа и ефективно възстановяване.

Научи повече за програмата и се запиши тук
.

Виж още:

Инвестирай във възстановяването на диастазата

10-те най-добри резултата в програма “Не на диастазата“ досега

Никога не е късно да затвориш диастазата си!

Подобни публикации

Меню